Kezdőlap » Szoftver » Hogyan foglaljuk el a világot az Europa Universalis 4-ben?

Hogyan foglaljuk el a világot az Europa Universalis 4-ben?

A stratégiai játékok egy ritkábban képviselt ágát ismerhetjük meg az Europa Universalis 4-ben. Hatalmas szabadságot kapunk, aminek köszönhetően néha a teljes vereség vagy pár városállamra való zsugorodás is lehetséges. Persze, mi inkább a jobbik forgatókönyvvel foglalkozunk.

Az első pár percben mérjük, fel hol vagyunk, és milyen lehetőségeink vannak. Ha például Velencével játszunk a kereskedelemben már a korai játékban is az élre kerülünk. Viszont Moszkva bár nagyhatalom lesz később itt még első sorban Oroszország létrehozása a feladatunk.

Legyen mindig szövetségesünk. Nem kell teljesen önállóan dolgoznunk, ha van szövetségesünk könnyebben kerülünk egy-egy hadjáratba. Ha még eleinte nem is, de később mindenképpen fontos, hogy legyen pár támogatónk. A szomszédos országok nem nézik jó szemmel, ha nagyon gyorsan erősödünk ezért, ebben a világméretű sakkjátszmában legyen mögöttünk is egy bábu.

A gazdaságunkat kíméljük a katonai karbantartás csökkentésével békeidőben. Ha láthatólag több évtizedig tartó nyugalom előtt állunk, akkor ne tartsuk fel a fegyvereinket. A katonai terjeszkedés valóban a legizgalmasabb, de csak egy pillére egy nagy birodalomnak. Építsünk és kereskedjünk, így a harc idején is tovább fogjuk bírni.

Ha készen állunk a harcra, akkor törekedjünk a hatékonyságra. Minden ember, akit elvesztünk és minden napnyi ostrom, csak tovább gyengíti a gazdaságot. Előfordulhat, hogy a befektetésünk végül nem éri meg a gyenge eredmény miatt. Ha túl hosszú a harc lépjünk ki! Szomszédjaink, ha nem szeretnek minket, vagy van háborús indokuk, szívesen hátba támadnak.

A leggyakoribb hiba pedig a mohóság. Ne akarjuk egy nap alatt meghódítani Európát. Ha ezt tesszük, akkor a szomszédjainkat nagyon nehéz megnyugtatni és gyorsan összeomolhat minden. Továbbá az elfoglalt területeknek is kell jó pár év, hogy asszimilálódjanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen program a Reason

A legtöbb elektronikus zeneszerkesztő álma egy saját stúdió, ahol naphosszat kísérletezgethet, hogy megtalálja az egyéni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük