Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan fogadjuk otthon a kisbabát?

Hogyan fogadjuk otthon a kisbabát?

Egy kisbaba érkezése a szó szoros értelmében korszakváltó esemény egy pár életében. Érdemes alaposan előre felkészülni is rá, hiszen az első időszakban nehéz lesz a változás, keveset fogunk aludni a baba miatt, rengeteg időt elvesz az etetés és az altatás, és a párunk sem valószínű, hogy fittebb lesz.

Alapvető, hogy a kisbaba számára fontos dolgokat már korán előkészítjük, például kimossuk, vasaljuk a ruhácskákat, bevásároljuk az ápoláshoz szükséges felszereléseket. Nem szabad azonban megfeledkezni az anyuka kényelméről sem. Szervezzük úgy a dolgainkat, hogy a baba születése előtt pár héttel legyen egy nagytakarítás, és igyekezzünk átállni a napi kis takarítási feladatokra. Az első időszakban az sem baj, ha egy kicsit úszik a lakás, van fontosabb feladat is. Ha lehetőségünk van rá, szervezzünk magunknak segítséget, például kérjük meg valamelyik nagymamát vagy a testvérünket, hogy hetente egyszer ugorjon át. Valószínű, hogy később viszonozni is tudjuk majd a szívességet.
Ha elég nagy hűtőláda vagy fagyasztószekrény is a rendelkezésre áll, akkor még a szülés előtt, akár hetekkel vagy hónapokkal is, raktározzunk el 1-2 személyes adatokat. Ezt csinálhatjuk akár úgy is, hogy a napi főzés során ennyivel többet készítünk, és a maradékot bedobozolva eltesszük. Tegyünk a csomagokra feliratot: mi van bennük és mikor készültek.

Ne szégyelljük visszautasítani a látogatók hadát. Bizonyára sokan akarják látni a kicsit, de nekik is meg kell érteniük, milyen teher egy anyukának a vendégfogadás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan jelentkezik a terhesség?

A terhesség egy csodálatos időszak a a nők életében, ezt az időszakot vannak, akik nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük