Kezdőlap » Autó » Hogyan fog a Porsche terepautóként hódítani?

Hogyan fog a Porsche terepautóként hódítani?

A Porsche 2014 februárjában fogja a közönség elé tárni a legújabb fejlesztésű autóját, a Macan-t. Ez az autó a novemberi los angelesi autó kiállításon debütált először nagy nyilvánosság előtt. Az új Macan szó szerint az Audi Q5-ös nagyfiának tekinthető, mivel majdhogynem olyan nagy, mint az 5-ös széria, azonban egy 911-es első részéhez hasonlít az autó kinézete első látásra.
A Macan-t természetesen a közutakra is tervezték, azonban a Porsche úgy gondolta, hogy megpróbálja felvenni a versenyt a terepen a Land Roverrel, és a Jeep-el. Az autó egy 4,6 méter hosszú alvázra épült, így ebből a számból is jól látni, milyen nagy is valójában. A belseje nem sokban különbözik a Q5-ösétől, mivel itt is maradt az elegancia, azonban a műszerfalon a könnyebb kezelhetőség érdekében egy kicsit változtattak a kormányrésznél, és a kilométer kijelző is sokkal jobban szem előtt van.
Mivel a Q5-ösnek sokak szerint voltak felfüggesztési problémái, elsősorban a kemény terepen való közlekedésben, ezért a Macan-nál ezt a hibát a fejlesztők szerint már teljesen kiküszöbölték, így még stabilabban közlekedhetünk majd akár erdős, vagy dombos területeken is.
A Macan még nem kapta meg a Porsche által fejlesztett PDK váltót, ugyanakkor két típusú motorral is választható lesz majd ez a járgány. Az első egy 3 literes dieselmotor lesz, amely 258 lóerő leadására lesz képes, a másik pedig egy benzines turbómotorral lesz ellátva, ami 340 és 400 lóerős változatokban lesz rendelhető attól függően, hogy használója milyen utakon szeretne vele közlekedni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük