Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan fessünk tojást harisnya segítségével?

Hogyan fessünk tojást harisnya segítségével?

A Húsvéti ünnepkör egyik legjellegzetesebb és talán legszórakoztatóbb része a tojásfestés. Ez az elfoglaltság jó lehetőséget teremt nekünk arra, hogy kreatívan, akár jól bevált ötletek, akár a saját ötleteink alapján díszes, szép tojásokat készítsünk. Az alábbi módszer segítségével egyszerű megoldásokkal nagyon tetszetős színes tojásokat tudunk csinálni.
Szükségünk lesz egy tojásra, vízfestékre, harisnyára, festékre, illetve egy lapos levelű növényre – ez lehet például lóhere.

Ehhez a módszerhez csakis olyan tojásfestéket tudunk használni, ami vízben oldódik. Miután a víz elérte a kívánt színt, a tojást belehelyezzük a harisnyába, amit utána a festékbe mártunk. Körülbelül öt percig kell áztatnunk, majd kivehetjük. A művelet egyetlen nehezebb része ekkor történik, ugyanis nagyon óvatosan, gondosan kell kivennünk a tojást a harisnyából, nehogy leszedjük róla a festéket. Lehetőség szerint próbáljuk elkerülni, hogy a harisnya összegabalyodjon, és arról sem árt meggyőződni, hogy a harisnyán biztosan nincs-e lyuk. Ha a harisnyába helyezés előtt a kiválasztott növényt a tojás oldalára tesszük, és ügyelünk arra, hogy a harisnya ott is tartsa, mintákat tudunk tenni a tojásra.
Mintákat nem csak növény segítségével rakhatunk a tojásra, készíthetünk mi magunk is. Ehhez azonban semmiképpen se használjunk nyomtatópapírt, mert szétázna a festékben. Egy vastagabb kartonpapírral viszont már könnyen kivitelezhető a művelet. Fontos, hogy a harisnya segítéségével rögzítsük a tojáshoz, ne használjunk ragasztót, mert nyomot fog hagyni a kész mintán, és könnyen csúnyává teheti az összképet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük