Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan fessünk tojásokat hagymahéjjal?

Hogyan fessünk tojásokat hagymahéjjal?

Íme, küldök nektek egy újabb filléres tojásfestési technikát így a húsvéti ünnepek közeledtével. Praktikus és tényleg nagyon olcsó.
Amire szükséged lesz: Egy akkora fazék, amiben a festendő tojások elférnek egymás mellett úgy, hogy nem fedik egymást és nincsenek túl szorosan. Jó sok vöröshagymahéj. (Ha nincs otthon elég, akkor futás körbeudvarolni a sarki zöldséges fiút, hogy ugyan adjon már, cserébe kap szép piros tojást ő is. Ha a zöldséges történetesen nő, akkor ne áruld el, hogy mire kell, mert a végén ő fog vele tojást festeni, neked meg nem ad. Kelleni fog még egy marék só és egy kupaknyi ételecet és egy kis sertészsír.

Ha mindent sikerült beszerezni akkor neki is láthatunk a szépen festett és egyben nagyon finom húsvéti főtt tojások gyártásához..
A fazék aljára szórd a hagymahéjat és egy kisebb marék konyhasót. Erre óvatosan tedd rá egymás mellé a tojásokat, majd poharanként öntögesd fel annyi hideg vízzel, hogy az ellepje a tojásokat. A vizet óvatosan töltögesd különben megrepednek a tojások ha összekoccannak a hirtelen zúdított víztől.

Jöhet még bele egy kupaknyi ételecet, hogy ha véletlenül meg is reped valamelyik tojás ne jöjjön ki a fehérje.
Ha ezzel megvagyunk lassú tűzön főzzük addig a tojásokat, ameddig a kívánt színt el nem érik. Ha szép színűvé váltak egy szűrőkanállal óvatosan szedjük ki őket és merítsük őket hideg vízbe, majd tegyük ki őket papírtörlőre száradni. Ha kihűltek és megszáradtak a felületüket kenjük be vékonyan sertészsírral, hogy szép fényesek legyenek. Az így elkészített tojásokat sonka mellé is fogyaszthatjuk, mert nagyon finom ízük lesz a hagyma héjjától.
Sok sikert és jó étvágyat az eredményhez!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készüljünk a karácsonyra?

A karácsony szinte minden családban a legnagyobb és legfontosabb ünnep. A karácsonyra sokan már hónapokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük