Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan fessünk színes körömlakkokkal márványozott húsvéti tojásokat?

Hogyan fessünk színes körömlakkokkal márványozott húsvéti tojásokat?

A húsvét a tavasz meghatározó ünnepe és ennek a szép és üde ünnepnek elengedhetetlen kelléke a locsolkodásért cserébe adott húsvéti tojás. Jó néhány éven keresztül csak a piros tojás volt divatban, azonban mára ez a szokás is igyekszik színesedni és követni a divatot. Az alábbiakban azt fogom leírni, hogy egyszerűen, mindössze néhány lépést elvégezve hogyan készíthetünk a megszokottól nagyban eltérő színes húsvéti tojásokat a locsolkodók örömére megköszönve nekik, hogy újabb egy évig nem fogunk “elhervadni”.
A következő kellékekre lesz szükségünk.:
Néhány megunt, használaton kívüli körömlakk (lehetőleg minél több színű), egy eldobható műanyag pohár, víz., gombostű vagy varrótű, vatta és körömlakklemosó.
Lássunk is gyorsan hozzá! Az eldobható műanyag poharat engedd majdnem teljesen tele vízzel. A vízbe folyasd bele egyenként a körömlakkos üvegekből a lakkot, hagyd őket szépen keveredni. Az elmosott mintázat kialakítása miatt a tűvel óvatosan kicsit kevergess bele a lakkok tetejébe, hogy szebben összekeveredjenek. Ha ezzel megvagy a hüvelyk és mutató ujjaddal fogd meg óvatosan a befestésre szánt tojást, majd egy határozott, de nem gyors mozdulattal nyomd bele a festékes vízbe úgy, hogy a tojás teljesen elmerüljön, majd hirtelen húzd ki. Tartsd a kezedben az immár festékkel szépen bevont tojást, amíg az teljesen meg nem szárad. Már kész is van és jöhet a következő.
A kezedről a rákerül körömlakkot a szokásos módon körömlakklemosóval tudod eltávolítani.
Sok sikert és sok szép színes tojást kívánok nektek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus 20: Szent István Király

Minden év augusztus huszadika jelentős ünnep magyar népünknek. Hosszú éveken át nem mondhattuk ki valódi, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük