Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan fessek ki egy szobát profin?

Hogyan fessek ki egy szobát profin?

Bizonyára sokan vannak ezzel így hogy nem engedhetik meg maguknak hogy szoba festőt alkalmazzanak a lakás vagy akár csak egy szoba kifestésére! Ami az igazsághoz hozzá tartozik hogy saját magunk is eltudjuk végezni kellő oda figyeléssel és körültekintéssel ezt a műveletet! Hogyan fogjunk hozzá!?
Először is pakoljunk ki mindent a szobából ami túl nagy ahhoz hogy kimozgassuk a helyiségből azt húzzuk a szoba közepére és takarjuk le takaró fóliával. Miután ezzel megvagyunk szükségünk lesz egy spaklira amivel lekaparjuk a falról az előző festék réteget! Fontos hogy precízen végezzük el azt a műveletet. Miután ezzel megvagyunk beltéri glett anyaggal kiglettelünk úgy hogy a glett vasra anyagot viszünk fel a spaklival és jobbról balra vagy balról jobbra (ahogy kézre esik) úgy hordjuk fel a falra hogy a glett vas éle érintse a falat. Nagyon fontos hogy egyenletesen oszlassuk el a beltéri glett anyagot.
Várjuk meg amíg megszárad és fogjunk egy csiszoló papirt és ahol picit fodros lett a glettelés ott csiszoljuk simára hogy egybe illeszkedjen a fallal. Mindezek után jöhet a fal lealapozása, ezt a következő képpen tegyük! A diszperziós festékhez összeségében keverjünk másfél de maximum két liter tiszta vizet.
Keverjük el benne egyenletesen. Az alapozást célszerű a fal eredeti színével elvégezni hogy sokkal intenzívebb legyen a végeredmény és nem utolsó sorban időt is spórolunk meg mert így elegendő két rétegben felvinni a diszperziós festéket. A festés menete a következő képen történjen. Használjunk tedi hengert és azzal egyenletesen vigyük fel precízen a festéket. Miután ezzel megvagyunk és megszáradt a fal, ezt ismételjük meg még egyszer ugyanilyen precizitással ahogy azelőtt tettük! Értelem szerűen ha több színre szeretnénk festeni a falat akkor vennünk kell tesa szalagot és azzal elválasztani a majdan különálló részeket! Nem is olyan nehéz ügye? Sok sikert a felújításhoz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük