Kezdőlap » Családi élet » Hogyan fejlesszük nyelvtudásunkat?

Hogyan fejlesszük nyelvtudásunkat?

A nyelvtanulás ma már nélkülözhetetlenné vált, már akárhova is megyünk, mindenhol szükség lehet egy kis nyelvtudásra. Nem árt, ha az ember fogékony a nyelvtanulásra, mert így akár segíthet is és segítségére is lehet, ki tudja merre sodor az élet. Járhatunk nyelvtanfolyamokra is (még úgyis vannak államilag támogatott nyelvtanfolyamok ingyen!), vagy tanulhatunk otthon is kényelmesen, akár magántanárral, akár ismerőssel.

Önállóan is tanulhatunk, az internet nagy segítséget nyújthat a számunkra, sok készségfejlesztő oldal van, ahol egészen az alapoktól lehet kezdeni. Interaktív szórakoztató programokkal, ha már megtanultuk az alapokat, akkor már nézhetünk is gyerekeknek szóló oktató filmeket vagy meséket, amelyek történeteket mesélnek el és feliratozva vannak angolul. A fordításhoz használjunk szótárat a videó úgyis csak akkor halad tovább, ha mi úgy akarjuk. Így fejlesztjük a hallott szövegértést, szókincset és a nyelvtant is. Vannak nagyon jó angol könyvek is, ahol nagyon értelmesen példákkal leírják az angol nyelvtan szabályait. Közben nézhetünk filmeket feliratosan, ha ezt gyakran tesszük, akkor elég jó úton haladunk ahhoz, hogy megragadjanak bennünk a különböző kifejezések, amelyeket gyakran hallunk.

Aztán nézhetünk magyarul beszélő filmeket angol felirattal, ez is hozzásegít a szókincshez, főleg, ha különböző témájú filmeket nézünk! Viszont, ha otthon szeretnék tanulni egy kis segítséggel, de nincs úgy a közelünkben tanár, akkor lehetőségünk van internet elérhetőség ellenében skype-pal való tanulásra. Ez is egy elég új és kényelmes módja a nyelvtanulásnak. Aki kedvet kap a nyelvek elsajátításához az biztosan meg fogja találni a számára legmegfelelőbb módszert.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük