Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan etessük a kisgyermekünket hogy ne legyen túlsúlyos később?

Hogyan etessük a kisgyermekünket hogy ne legyen túlsúlyos később?

Mivel napjainkban Magyarországon sajnos nagyon sok a túlsúlyos gyerek, ezért amikor kisbabánk születik, már akkor érdemes elkezdeni gondolkodni azon, mi a saját gyerkőcünket hogyan fogjuk etetni. Talán sokan nem is gondolnák, azonban az, hogy felnőttkorában milyen étkezési szokásai lesznek az embernek, nagyban a kisgyermekkori étkezés határozza meg. Ez legfőképpen vonatkozik az 1-3 éves korra, amikor is a kisgyerek már nem csak anyatejet eszik, hanem szilárd ételeket is adunk neki.
Ez a kritikus időszak az, amikor a kisgyerek szervezete átáll egyik táplálkozási szokásról a másikra, ezért ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk rá, hogy mit adunk neki, hogyan alakítjuk az étrendjét, és persze hogy milyen időközönként eszik. A kicsi gyerek szervezete ilyenkor még nincsen arra felkészülve, hogy ugyanazt az ételt egye, amit az egész család, ezért neki külön étrendet kell kialakítani, könnyen emészthető, rostban gazdag, de fehérjében, és zsírban szegény ételekből leginkább.
Arra is ügyeljünk, hogy nassolnivalót mit adunk neki, ne rögtön chipset vagy gumicukrot egyen, hanem szoktassuk rá ehelyett a gyümölcsre, vagy gyümölcsjuice-ra, esetleg joghurtra. Figyeljünk arra is, hogy az evés ne jutalomként, bánatűzőként, vagy zugevésként rögzüljön benne, mert az a későbbiekben olyan szokásokat alakíthat ki nála, ami elősegíti az elhízást. Ne hagyjuk azt sem, hogy a gyerek tévénézés közben egyen, és mozgásmentes életmódhoz szokjon, helyette inkább evés után vigyük le mindig sétálni egy kicsit, és csináljunk vele valamilyen aktív tevékenységet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük