Kezdőlap » Esküvő » Hogyan esküdjek várandósan?

Hogyan esküdjek várandósan?

Nincsenek szebb dolgok egy nő életében, mint férjhez menni és gyermeket várni. Problémásabb sem, ha mindezt egyszerre teszi.
Manapság egyre több olyan párral találkozni, akik addig húzták-halasztották az esküvő megszervezését, míg a boldog menyasszony pocakosan áll oltárhoz. Csakhogy az a baba, bármennyire is örülnek az érkezésének, az élet minden területét fenekestül felfordítja. És ez alól nem lehet kivétel az álom-lagzi sem.

Nos, kismamák, bizony meg kellene állniuk egy percre és újratérképezni a terepet! Minden terhesség más és más, akárcsak minden esküvő, de mindegyik egyformán megterhelő is. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, mikor esküvőt szerveznek. Már nem csak új ruhára van szükség, hanem arra is, hogy odafigyeljenek a testük és a baba jelzéseire.
Így felmerül a kérdés, hogy hogyan lenne érdemes megesküdni pocakosan. A válasz egyértelműen az, hogy egyszerűen. Nincs szükség több száz fős vendégseregre és napokig tartó mulatozásra ahhoz, hogy a gyönyörű menyasszonyból ragyogó feleség legyen. Érdemes kis szertartást tartani a szűk rokonság körében, majd egy ünnepi vacsorát ülni, akár még szűkebb családi körben. Még csak egy szava sem lehet senkinek, ha éjfélre az ifjú pár már otthon is van: most a baba a legfontosabb!

És ha mindezt keveselli az ifjú ara, hiszen mindenki kislány kora óta álmodozik a hetedhét országra szóló lagziról, a megoldás kézenfekvő. Később kell megtartani. Persze mivel jogilag megkönnyíti az érkező baba, és a leendő anyuka-apuka helyzetét, ha házasok és nem kell apasági és más nyilatkozatok miatt rohangálni, könnyen megoldható, hogy a két tanú kíséretében esküdnek meg. Aztán ha a gyermek már pocakon kívül részt tud venni rajta, megtartják azt a nagy-nagy esküvőt. És mindenki boldog: anyukának tökéletes esküvője volt, a baba felesleges stressztől megóvva jöhetett világra, apuka meg… Hát, az apuka örül friss nejének és gyermekének, na meg a jól sikerült legénybúcsú eltitkolt perceinek.

 

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát?

Amikor egy pár elérkezik az eljegyzéshez és megszületik az esküvő gondolata a boldogságuk nem ismer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük