Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan és mit gyakoroljunk egy állásinterjúra?

Hogyan és mit gyakoroljunk egy állásinterjúra?

Mivel az álláskeresők piacán rendkívül nagy a felhozatal, így igen is fontos, hogy meggyőzőek tudjunk lenni és magabiztosságot sugározzunk, ezt pedig érdemes gyakorolni, főleg akkor, ha személyiségünkből nem fakad természetszerűleg mindez. Figyeljük meg utazások közben, vagy boltban vásárolva, milyen típusúak az emberek, melyek azok a viselkedésformák amik tetszenek nekünk, és melyek azok amiktől viszont a hideg kiráz.

Magabiztosságot sugároz, ha járás közben a fejünket fölfelé irányítjuk, és nem lógatjuk. Fontos szempont, hogy ápolt külsővel jelenjünk meg, itt nem a márkás ruhára és parfümre kell gondolni, hanem a körmünk és hajunk ápoltságára. Érdemes az interjú előtt internetről tájékozódni a munkahelyről, a főnökről, és hogy pontosan mivel is foglalkozik az adott cég.

Nagyon jó játék a gyakorlásra, ha tükörben mi magunkat vizsgáztatjuk le, ez azért is jó, mert sokszor előfordul, hogy a félénkebb emberek nem merik azt mondani, amit gondolnak, mert, hogy hangzik az kimondva vagy félnek, hogy belebonyolódnak.

Ha ezt viszont előre gyakoroljuk, sokkal magabiztosabbnak, fogunk tűnni, ami által könnyebben dönt mellettünk az interjúztató. Fontos megjegyezni, hogy előnyt jelent, ha nem csak a cégről tájékozódunk, hanem lehetőleg, a konkurenciáról is. Mindezek közül a legfontosabb, hogy kerek, egész mondatokban tudjunk beszélni önmagunkról, vágyainkról, álmainkról. Mert az az ember, akinek nincs álma, célja, annak sajnos jövője sincs, és olyan embert nem alkalmaznak, akinek nincs miért dolgoznia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük