Kezdőlap » Karrier » Hogyan és miről írjunk regényt?

Hogyan és miről írjunk regényt?

Sok féle módon lehet témát találni egy jó regény megírásához. A lényeg, hogy mindig a saját gondolatait írja le. Tapasztalatról, kitalált eseményekről vagy ismerős által feltárt küzdelmek sorozatáról. Mind-mind remek gondolatokat fogalmaz meg az ember agyában és már csak az a feladat marad hátra, hogy papírra vesse.

Kimagasló elismerés megírni egy könyvet és elfogadtatni az olvasókkal. Főként akkor, ha kezdő író próbálkozik és sikerül jó kiadót választania. Sőt bátorság kell a kalandok feltárásához, amihez másoknak véleményük van. Mert magunknak írni aztán a fiók aljába dobni, várni a jó szerencsét méltatlan próbálkozás. Fantasztikus érzés, amikor a kiadó a lektorok jó véleményezést küldenek vissza. Ezt az tudhatja meg, aki valóban írni szeretne. Nem adja fel akkor sem, ha az első nekifutás rosszul alakul. Újra és újra megpróbálja, amíg a siker az ölébe hull. Az is lehetséges, hogy az első két-három regénye nem a terve szerint kelt nyomtatásba.

Kevesen vették meg, nem ismerik, mert a reklám elmaradt, kevés a pénz. Sok lehetőség van, ami miatt elmegy a kedve. Ilyenkor ne tegyen semmi mást „olvasson”. A legfontosabb, hogy visszanyerje a kedvét, újra bele élje magát a kalandok világába és tollat ragadjon. Észre sem veszi milyen gyorsan legyőzte a nehézségeket. Hiszen a téma az utcán hever. Elég zűrös világban élünk csak ki kell választani azt, amiből ki tud kerekíteni egy tekervényes cselekményt. Amint elkezdi mondatba fogalmazni gondolatait az írói vénája ismét életre kél ahonnan már nincs vissza út.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük