Kezdőlap » Növények » Hogyan és milyen célra használhatjuk a babérlevelet?

Hogyan és milyen célra használhatjuk a babérlevelet?

A babérlevél szinte minden konyhában megtalálható. mert kiváló és elterjedt fűszernövény. A babér levelet hazánkban is termesztik üvegházakban vagy az ország kedvezőbb klímával rendelkező vidékein. A babérlevélnek körülbelül 2%-a illóolaj. A babérnak gyógyászatilag a szárított leveleit használják fel.
Különböző célokra is felhasználhatjuk, ezek közé az ételek ízesítésére is, illetve főzhetünk belőle teát, illóolajat készíthetünk, viszont amit még nagyon kevesen tudhatnak még csótány riasztásra is használhatjuk. Ezt úgy kell csinálni, hogy a babérlevelet ledaráljuk és az állatok járataihoz leszórjuk, ezzel a módszerrel és illattal elriaszthatjuk a különböző csótány féléket.
Gyógyászatilag, köptető hatása van, hurutoldó, köhögés csillapításra, illetve különböző fül- orr- gégészeti fertőzésekre is kiváló.
Kiválóan hat a reumára, és elpusztítja a gombafélék egyes fajait. Az idegrendszerre jó hatással van, ugyan is nyugtató, és enyhe altató hatása is van.
A kisbabáknál, kenőcsként alkalmazva a hasra kenve csökkenti a hasfájást. Viszont nagyon figyelni kell arra, hogy a nagy mennyiségű használata, mámoros állapotot idézhet elő. Ezért kizárólag gyermekeknél csak külsőleg alkalmazható.
Többek között étvágyjavító és puffadásra is alkalmazható. Akik már ismertebbek a babérlevél használatában azok tudják azt is hogy fejfájás csillapító hatása is van.
A babérlevelet célszerű már szárított formában beszerezni, mert szárított formájában már nem érezhető a jellegzetes keserű íze. Ételeknél savanyú ételekhez, főzelékfélékhez, halakhoz szokás használni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az esőerdők liánjai

A növényfajok több mint kétharmada a trópusi esőerdőkben található meg. Amelyek menedéket és élelmet nyújtanak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük