Kezdőlap » Sport » Hogyan és miért kezdjünk sportolni?

Hogyan és miért kezdjünk sportolni?

A válasz nagyon egyszerű. Egészségünk és jobb közérzetünk érdekében töltsünk minél hosszabb időt a szabadban. Ha lehetőség van, ne egyedül kezdjünk a sportolás művészetéhez. Idővel elfáradunk és minden más fontosabb lesz a sportolásnál. Ilyenkor jól jön a társ, aki nem hagyja elhanyagolni testünk aktivitását.

Bíztassuk egymást, lassítsunk a lényeg, hogy ne hagyjuk abba. Mert minden egyes lépéssel erősítsük saját immunrendszerünket. A tikkasztó melegben kerüljük a szív és érrendszerünk megterhelését. Inkább az esti vagy reggeli órákban rendszerezzük szervezetünk kapacitását. Sok folyadék fogyasztásával elkerülhetjük a kiszáradást. Vigyünk magunkkal vizet és esténként együnk sok gyümölcsöt. Így kiküszöböljük az izmok görcsbe rándulását sportolás közben vagy után. Vitaminra szükségünk van, bármilyen formában vagy ízben vásároltuk meg.

Magyarországon a túl súly szinte népbetegséggé vált. Ez elég szomorú, mert kizárólag a saját elhatározásunkon múlik a test tömegének csökkentése és egészségünk védelme. A séta korosztálytól független. Idős korban sem kell megijedni a szabad levegőtől a hosszabb távolságoktól. Lassú léptekkel vidáman megóvhatjuk szervezetünket a lappangó betegségektől a hideg vagy meleg okozta változásoktól. Napi fél óra mozgással magabiztosabbak, elszántabbak, energikusabbak leszünk. Vigyázzunk egészségünkre. Hiszen csak egyszer élünk. Családunk, gyermekeink érdekében figyeljünk oda és fedezzük fel magunkban az erőt, hogy minél tovább tudjunk velük együtt az adott világban élni. Lehetetlen nem létezik, egy ember számára sem

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük