Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket ?

Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket ?

Ahogy beköszönt a tél, és eljönnek a rossz idő napjai, egyre többen leszünk betegek, fáradékonyak, és egyik napról a másikra esünk ágynak. Ha odafigyelünk immunrendszerünkre, egészségünkre, könnyedén megelőzhetjük vagy enyhíthetünk betegségünkön, vagy egy gyorsan el kapott náthán, influenzán! Ha elkezdünk helyesen táplálkozni, máris elkezdhetjük megerősíteni belső ellenállórendszerünket, mivel az már bent dől el, hogy mennyi ásványi anyagot, és bevitt vitamint vagyunk képesek majd hasznosítani. Fontos, hogy mindenképp bevigyünk a szervezetünkbe A- , B-, C-, és E-vitaminok az antoxidánsokon kívül mert így sokkal ellenállóbbá tehetjük szervezetünket, és nem csak a hideg időkre! A minél több testmozgás, persze csak rétegesen felöltözve, segít, hogy karban tartsuk testünket és lelkünket egyaránt, és segít, hogy a rossz idő hónapjait kiegyensúlyozottabban töltsük majd el.

A stressz levezetése sem utolsó, főleg, hogy a nyirkos idő beköszöntével, mindenki sokkal feszültebbé válik, senki sem szeretne sok időt így a szabadba tölteni, inkább behúzódnánk a meleg lakás fészkébe, egy forró teát kortyolgatva! De azt se felejtsük el, hogy a friss levegőt sem zárhatjuk el magunktól, így egy könnyed kocogás után, még jobban eshet, este bebújni az ágyba.

Viszont, ha mégis sikerülne el kapnunk egy könnyed náthát, ami nagy valószínűséggel jár, és komolyabbra fordulna a helyzet mindenképp fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt a vitamin ellátás érdekében! Tehát amit mindenképpen jegyezzünk meg, hiába van rossz idő, hiába nem szeretünk így kint tartózkodni, muszáj szervezetünkbe egy kis friss levegőt bejuttatni nap mint nap, ami mellett fogyasszuk a vitamin dús, zöldséggel, és gyümölccsel ellátott étrendünket!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit kell tudni a mézről?

Egyetlen kávéskanál méz, 12 méh élete munkája. Mindenki számára világos, hogy a méz jó a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük