Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Immunrendszer erősítése fontos dolog. A tél elején vagyunk, főleg ilyenkor (is) fontos a betegségek megelőzése. Kisgyerekes családoknál nagy a veszély, hiszen a gyermek közösségben van, ott hamar elkaphatja a betegségeket, azt továbbviszi a szülőknek, ők is közösségbe viszik, kész a járvány. Az iskola/munkahely okozta stressz még tovább rontja a helyzetet, tovább gyengítni az immunrendszert. Sokan ilyenkor vitaminokat szednek, hiszen télen igaz lehet szerezni zöldséget, gyümölcsöt, de nyomába se ér az idényzöldségnek és gyümölcsnek.
Sokan a gyógynövényekben, gyümölcsökben hisznek, a grapfruit tele van vitaminnal. A kamillatea megnyugtatja a szervezetet, erősíti azt. A csipkebogyó tele van C-vitaminnal.
Ha már megtörtént a baj, és megfáztunk, akkor is érdemes alkalmazni a gyógynövényeket. Pluszban a hársfatea jó köhögésre. Fontos, hogy a gyógynövények az előírt módon készítsük el, sok gyógynövény forralva elveszíti hatását, vagy csökkenti. Sokat segítenek a népi módszerek, a forró lábfürdő, a meleg vizes palack, nah meg persze a százas zsebkendő.
Ha nagy a baj, akkor feltétlenül hallgassunk az orvosra, és szedjük be az előírt gyógyszert. Sokan idegenkednek az antibiotikumtól, sőt nem szedik végig, mert már meggyógyultak. Ezek a gyógyszerek nem véletlenül kúraszerűen vannak előírva. Ha nem szedi végi az ember, akkor visszajöhetnek a tünetek.
A lakásban fontos az elegendő szellőztetés. A bacikat így “kiszellőztetjük”.
A lényeg, hogy inkább előzzük meg, mert a betegség sose kellemes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük