Kezdőlap » Szoftver » Hogyan érhetem el az asztalomat az interneten keresztül?

Hogyan érhetem el az asztalomat az interneten keresztül?

Szinte minden áldott napon előfordul, hogy a halálba kívánjuk a gépünket valami probléma miatt, és hiába hívjuk fel a szervizet vagy hozzáértő ismerőst, telefonon sem tudjuk követni a tanácsait, hiszen ez nem a mi szakmánk. Ilyenkor jól jön, ha megtudjuk osztani a problémánkat.

Erre találták ki a távoli elérést. Erre a legnépszerűbb program a TeamViewer, ami otthoni felhasználásra ingyenesen elérhető. Gyors telepítés után egy kódsorozatot kapunk amivel azonosíthatjuk gépünket és egy jelszót, ami a belépéshez szükséges. Ezáltal elég az ismerősünknek csak ezt a két számsort megadni, és máris teljes hozzáférése van a számítógépünkhöz. Kicsit rémisztő lehet, de nagyon hasznos, közben mi látjuk mit csinál, esetleg tanulhatunk is belőle. Közben lehet csevegni is illetve fájlokat megosztani.

A Program kínál még bemutató funkciót is, ami csak betekintést kínál a számítógépünkre, ilyenkor a másik fél csak azt látja, amit mi csinálunk, uralma nincs felette.

Természetesen más haszna is van a programnak. Tegyük fel nem vagyunk otthon, mégis szükségünk lenne egy fájlra a számítógépről. Ilyenkor elég ha felhívjuk otthon lévő rokonainkat, hogy kapcsolják be a számítógépet. Ilyenkor mi már tudunk is kapcsolódni és akár elküldhetjük e-mailben, vagy feltölthetjük egy felhő alapú tárhelyre, attól függ, hogy ahol vagyunk milyen elérhetőségeink vannak.

Ezen túl még létrehozhatunk egy fiókot is amelyhez hozzáadhatjuk állomásainkat, így nem kell az informatikához nem értő hozzátartozónknak magyarázni, hogy hol találja a számunkra fontos kódokat.

A program elérhető minden platformra (Windows, Linux, Mac OS X és mobilra is egyaránt)!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük