Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan érdemes felújítani az elektromos hálózatot?

Hogyan érdemes felújítani az elektromos hálózatot?

Ha új használt házat vásárolunk vagy egy meglévőt akarunk teljesen felújítani, akkor mindig érdemes megfontolni az elektromos hálózat teljes cseréjét is.
Ehhez feltétlenül vegyük igénybe egy szakember segítségét, aki megmondja, körülbelül milyen idősek a vezetékek és a rendszer mekkora teljesítményt tud egyszerre leadni. A legnagyobb problémák mostanában a következők: minél régebbi a ház elektromos rendszere, annál valószínűbb, hogy szobánként csak egy-két konnektor van elhelyezve, néha egy sem. Ennek oka, hogy 60-70 éve nem tudtak mást a konnektorba dugni, mint egy tévét, egy hűtőt, esetleg egy kislámpát. Mostanában sokkal több elektromos eszközt használunk, így előfordulhat, hogy hosszabbítók és elosztók garmadája van beledugdosva abba az egyetlen szobai konnektorba, és ez veszélyes.

Szintén számolni kell azzal, hogy ez a sok eszköz, főleg, ha egyszerre működtetik, nagyobb áramerősséget igényel. Előfordulhat például, hogy levágódik a biztosíték, ha egyszerre megy a mosógép és a főzőlap: ez biztos jele annak, hogy “ampert kell vásárolni”. Ennek a bővítése háztartásonként 32 amperig ingyenes, efölött már fizetni kell érte az áramszolgáltatónak.

Ha a teljes cserére szánjuk rá magunkat, az nagyon jó, mert akár az új, modern, műanyag szekrényt is felszereltethetjük. Ennek előnye, hogy sokkal jobban védi az elosztót, mint a régi fa, és a plombákat sem lehet véletlenül leszakítani. A ház belsejében, ha már átalakítás van, vegyük át, hol van szükség konnektorokra, és gondolatban helyezzük el valamennyi elektromos készülékünket. Különösen fontos ez a konyha területén, hiszen például a tűzhelyet külön kábelre kötik be, nem pedig konnektorba kell dugni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük