Kezdőlap » Karrier » Hogyan érdemes állást keresnünk?

Hogyan érdemes állást keresnünk?

Napjainkban sajnos gyakran előfordul, hogy új munkahely után kell néznünk. Nem érdemes elkeserednünk azonban, mert modern világunkban számtalan lehetőség létezik a gyors, és eredményes álláskeresésre.
Elsőként említeném az ingyenesen hozzáférhető újságokat, magazinokat. Amikor metrón, villamoson utazunk, általában hostessek által „kézbesítve” találkozhatunk velük. Ezekben gyakran helyeznek el álláshirdetéseket, s még ha nem is sokat, átfutni mindenképpen érdemes.
Elérhetőek továbbá olyan kiadványok, apróhirdetési újságok, amelyek megkönnyíthetik a dolgunkat. Ezekhez általában újságosoknál, könyvárusoknál juthatunk hozzá, hátrányuk viszont, hogy sok rosszhiszemű hirdetést is tartalmaz.
Modern, rohanó világunk legkorszerűbb álláskeresési módja minden bizonnyal az internetes álláskeresés. A keresőkkel temérdek álláskereső oldalt találhatunk, amelyekkel –általában önéletrajz feltöltése után- gyorsan találhatunk testreszabott, képzettségünknek megfelelő állásajánlatokat. Az ilyen weboldalaknak gyakran mobiltelefonra tölthető alkalmazásuk is van, amely még inkább egyszerűvé teszi a sikeres álláskeresést.

Bármelyik módot is részesítjük előnyben, fontos az óvatosság. Számos olyan hirdetés kerül fel bizonyos felületekre, ahol „könnyű, otthon végezhető munkára”, „magas pénzkereseti lehetőséggel” külföldi munkára keresnek alkalmazottat. Ha egy hirdetésre jelentkezünk, és belépési díjat, regisztrációs díjat, vagy bármilyen más jogcímen befizetést kérnek, akkor az állásajánlat valószínűleg átverés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük