Kezdőlap » Sport » Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó 2 csapat esik ki a szezon végén a másodosztályba, Nb2-be. Az első 2 osztály számít profinak. Az Nb2 után jön az Nb3, majd a megyei osztályú bajnokságok következnek, megye 1, megye 2, megye 3, megye 4. A megyei 4. osztályú bajnokság a magyar futball legalsóbb osztálya.
Az Nb1-ben nagy csapatnak számít a Videoton, régebbi nevén Székesfehérvár FC, a Debreceni VSC, a Győri Eto, a Ferencváros, vagy ahogy mindenki ismeri: Fradi.
Az első osztályban 4 budapesti csapat található: Ferencvárosi TC, MTK Budapest, Budapest Honvéd, Újpest.
Az Nb1-et megnyerő csapat részt vehet a következő évi Bajnokok Ligájában, a második helyezett az Európa Ligában, és a harmadik az Intertotó Kupában, ami az Európa Liga előselejtezője.
A magyar foci fejlődik, ennek bizonyítéka az, hogy a Videoton bejutott az Európa Liga csoportkörébe nemrég, ahol ugyan kiesett, de 2 győzelmet szerzett, olyan neves ellenfeleket vert meg hazai pályán, mint a Sporting Lisszabon, vagy a Basel.
A magyar fociban sok légiós játszik, mára már azért kezdenek minőségibb idegenlégiósok hazánkban játszani, gondolok itt a Fradiból Jennerre, vagy Leonardóra, a Videotonból Caneirára, vagy Stopirára.
Az Nb2 az idei szezon előtt egyesült, ugyanis régebben Keleti és Nyugati csoportra volt osztva, ami egyesült, így a csapatoknak többet kell utazniuk az idegenbeli mérkőzéseikre. Az Nb2-ben is 16 csapat található. Csak a bajnokságot megnyerő csapat jut fel az Nb1-be.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sípálya Petzen ?

Petzen Ausztriában található Karintia tartományban. Nagyon közel van a szlovén határ. Klagenfurt 40 km-re van, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük