Kezdőlap » Befektetés » Hogyan épül fel egy termék fejlesztése?

Hogyan épül fel egy termék fejlesztése?

Ha a vállalat rendelkezik egy általa alkotott termékkel, piacra van már bocsájtva egy terméke, akkor dönthet úgy, hogy a vásárlók igényeinek kielégítése érdekében fejleszti a termékét.
Milyen lépésekből épül fel a termék fejlesztése?
Először is ötleteket kell gyűjteni arról, hogy a terméken mit kell fejleszteni, milyen egyéb tulajdonságoknak kell megfelelnie. Ezeket az információkat a vállalatok legtöbbször a vásárlóktól, felhasználóktól szokták begyűjteni, de akár versenytársaktól, vagy a beszállítóktól is beszerezhetik őket. Például hogy az a termék több színben válhasson elérhetővé, vagy több dolgot tudjon, vagy nagyobb legyen a kijelzője, hasonló tulajdonságok.
Ha már vannak ötletek, akkor azokat válogatni, szelektálni kell bizonyos szempontok alapján, hogy az a fejlesztés mennyivel több profitot termelne a vállalatnak, mennyire lehet eladni, és egyáltalán illik-e a vállalat profiljába.
Ezek után egy prototípust kell megalkotni a termékről, majd pedig le kell tesztelni, hogy a gyakorlatban hogyan viselkedik. Ha a tesztelés fázisán túljut, akkor kezdődhet meg a termék sorozatgyártása, a termék bevezetése.
A megváltozott tulajdonságokkal bíró terméknek természetesen új árat kell szabni, mivel sokoldalúbbá vált.
A vállalat a terméket árulni kezdi boltokban, áruházakban. Bizonyos időnek el kell telnie ahhoz, hogy mérhető lehet a profit növekedésének a mértéke. Az árnak kiemelt szerepe van, mivel az az egyetlen bevételi forrás a termékből, ha marketing eszközöket figyelembe vesszük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mibe fektessük pénzünket?

Bizony a befektetés nem egyszerű dolog főleg egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben, amikor az emberek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük