Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan építsünk praktikus fatárolót?

Hogyan építsünk praktikus fatárolót?

Lassan tényleg aktívan elkezdődik a fűtési szezon. Sokan vannak, akik kályhával fűtenek – nem csak anyagi okokból, bár tényleg sokkal olcsóbb, mint a gáz, vagy a távfűtés, hanem azért is, mert a lokális fűtés hatékonyabb, és sokkal hangulatosabb. Hátránya, hogy a gyújtós és a tüzelő tárolása viszonylag sok kosszal jár. Érdemes tehát beruházni egy megfelelő tárolóba, ami ráadásul helyet is spórol, vagy pedig egy hasonlót megépíteni. Ha van otthon megfelelő faanyag, például korábbi építkezések, barkácsolások vagy bútorok maradékából, akkor könnyű összehozni egy ilyet.
Vegyünk például egy már eleve doboz alakú bútordarabot, mint egy régi felső szekrény. Távolítsuk el a hátlapját és az ajtószárnyakat az összes rögzítő elemmel együtt. Vágjunk ki egy lapos polc elemet, amit a legkisebb oldalára állított szekrénydobozba. Ez polc fogja elválasztani egymástól a az alsó szintre becsúsztatott kosarat, amiben a gyújtósnak gyűjtött papírokat tehetjük, és a felső szintre felhalmozott fa vagy brikett hasábokat. A polcot rögzítsük alaposan csavarokkal. Ha szükséges, akkor a sarkoknál erősítsük meg további csavarokkal a bútort. Lengés ellen úgy stabilizálhatjuk, ha a hátoldalon a négy sarokba ferde léceket helyezünk. Csiszoljuk le a bútort, ha szükség van rá, de ha nincs, akkor akár azonnal festhető. Könnyen mozgathatóvá tehetjük a bútort, ha a talpára néhány bolygó kereket szerelünk, a felső részére pedig egy fogantyút. Mindkettőt lehet kapni barkácsboltokban.
Az alsó polcra tegyünk a papírhulladéknak egy megfelelő méretű kosarat, a felső szintre pedig halmozzunk fát vagy brikettet. Egy felső szekrény méretű tárolóban akár több napra elegendő tüzelőt is tarthatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük