Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan építsünk pihenőt az ablakmélyedésbe?

Hogyan építsünk pihenőt az ablakmélyedésbe?

Egy ilyen kellemes, romantikus hangulatú pihenőt akkor a legkönnyebb megépíteni, ha épp amúgy is cseréljük vagy átépítjük az ablakot. Ekkor célszerű az új ablakkeretet a fal belső síkjából a külsőbe helyezzük át, így eleve jelentős méretű párkányt nyerhetünk a belső oldalon, amit jól ki lehet használni a virágok számára is például, másrészt pedig ilyen módon kevesebb hőt veszít az ablak környéki falrész.
Ahhoz, hogy kényelmes legyen az új beülő, az ablak alsó szélét minél alacsonyabbra kell lehúzni, hogy kényelmes kanapémagasságból is tökéletesen ki lehessen látni. Ennek érdekében építsünk be a régi helyett padlóig érő, vagy kb. 80 cm magasságban kezdődő ablakot.
Ha mélyebb, kuckósabb zugot szeretnénk, mint amit csak az ablakmélyedés ad önmagában, akkor kétoldalt gipszkarton falakkal vagy oszlopokkal lehet mélyebb érzést elérni. Ennek egyszerű a felszerelése, még otthoni körülmények közt, különösebb szaktudás nélkül is el lehet készíteni. Ennek a belső felére könyvespolcot, virágos polcot helyezhetünk.
Az ablakkuckó úgy lesz teljes, ha megfelelő ülő- vagy fekvőfelületet tolunk a mélyedésbe. Ez ne befelé forduljon, mint ahogy a legtöbb kanapét és más ülőalkalmatosságot szokás elhelyezni, hanem a kifelé fordulást segítse elő, ugyanakkor mégis könnyű legyen ráülni, tehát ne legyen útban háttámla például. Erre a célra a legjobb egy megfelelő magasságú láda vagy pad, feltétlenül görgők nélküli változat, vagy fékezhetős görgőkkel, hogy ne guruljon arrébb, ha a falnak támasztjuk a hátunkat. Pakoljunk rá annyi plédet, párnát, hogy kényelmes legyen. Az ablak párkányára le tudjuk pakolni a reggelinket, a bögre teát, a könyvet, amit olvasunk épp.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük