Kezdőlap » Internet » Hogyan építsünk linket?

Hogyan építsünk linket?

A keresőoptimalizálás az egyik legfontosabb feladat, amikor honlapunkat akarjuk népszerűsíteni, és azt akarjuk elérni, hogy minél többen találjanak rá a keresőben. Ezt meta tagok megadásával, marketing szövegek írásával tudjuk befolyásolni, de honlapunk értékét a keresőben link építéssel tudjuk megnövelni, ami azért nagyon fontos, mert minél értékesebb egy oldal, annál jobban fogja ajánlani az embereknek a google. A link építés nem két perces munka, és folyamatosan kell felügyelni.

A korábbi módszerek az elmúlt években nagyon megváltoztak , mert módosult a kereső algoritmusa, így a honlaptulajdonosoknak is változtatni kellett a módszereiken. A link építésnél nagyon oda kell figyelni, hogy milyen honlapon, honlapra tetetjük ki a linkünket. Nem mindegy, hogy mi az oldal témája, mert relevánsnak kell lennie a mi oldalunk témájára, ráadásul az sem mindegy, hogy mekkora pr. értékkel rendelkezik, mert minél nagyobb annál jobb és annál jobban fogja felhúzni a mi oldalunk értékét is.

Ezáltal sokkal jobban fogja ajánlani az oldalunkat a kereső, és sokkal valószínűbb, hogy a keresési lista első helyén, vagy legalábbis az első oldalán jelenik meg. Az sem mindegy többek közt, hogy a honlapokra hová helyezik el a linket. Szokás általában a honlap alsó, vagy oldalsó részébe tenni az ilyen linkeket, de pont ezt kell elkerülni, mert a google, ha bejárja az oldalt, akkor tudni fogja, hogy ez vagy vásárolt link, vagy banner cserével létrejött link, így ezt nem fogja szeretni. Az a legjobb, ha egy linket egy cikkbe, oldalba helyezünk el, mert akkor azt fogja gondolni, hogy ez egy ajánlás, feltéve ha a link által az oldalra mutatott téma releváns az adott szövegre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire jó az XML Sitemap?

Amikor egy honlapot létrehozunk, akkor nem kizárólag a látogatóknak tervezzük meg, és töltjük fel tartalommal, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük