Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan építsünk játszóházat a gyerekeknek?

Hogyan építsünk játszóházat a gyerekeknek?

Még kicsi gyerekszobában is érdemes próbálkozni az ilyen megoldásokkal, mert a kicsik nagyon élvezik. Két megoldás kínálkozik: stabil, tartós, akár emelettel is rendelkező kuckót fából építhetünk. Akár azzal is meg lehet próbálkozni, hogy az emeletes ágy alsó vagy felső szintjét alakítjuk át ilyen célra. Vegyük figyelembe a kicsi stílusát, és hogy épp abban a korszakban mit szeret játszani. Neki kell, hogy tetsszen, ettől függően alakítsunk ki királylányos, kalózos, dzsungeles, törpikés vagy bármilyen más fantáziavilágba illő hatást.
Nagyon ügyeljünk rá, hogy az épület stabil és balesetmentes kialakítású legyen. Ne legyenek szálkás darabok, kiálló szögek, instabil rögzítések, és semmiképp se lehessen valamennyi be- vagy kijáratot bezárni, nehogy a gyerkőc véletlen magára zárja és pánikba essen. Gondoskodjunk az apró részletekről, például a vár építőelemeinek aprólékos megrajzolása, a fogadón a cégér, a kisszoba ablakán a függöny, a mézeskalács ház oldalán a cukorkák, és így tovább, fokozza az élményt. Kiegészíthetjük azzal, hogy egyben a falat is mintásra festjük azon a sarkon, például erdőt alkotunk a házikó köré, vagy vattából felhőt föléje.
Ideiglenes építőelemeket gyárthatunk polisztirol hőszigetelő lapokból. Ezek nagyon könnyű, de egyben kemény, tartós lapok, amelyek otthon is könnyen formára vághatóak. Vizes bázisú ragasztóval ragasszunk rájuk mintás papírt, például várfalmintát, kő- és faházmintát, és így tovább. Ha az elemekre minden oldalon tépőzár darabkákat is ragasztunk, akkor az ideiglenes rögzítést is megoldottuk. Vizes bázisú festékkel közvetlenül is felfesthetjük rá a mintát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük