Kezdőlap » Kert » Hogyan építsünk egyszerű kerti kuckót?

Hogyan építsünk egyszerű kerti kuckót?

Ahogy a gyerekek lassanként belenőnek az óvodás, majd iskolás korba, egyre inkább igénylik a privát szférát, saját kuckót, amit még a kertben is biztosíthatunk a számukra. Az USA-ban elterjedt szokás, hogy a masszív, idősebb fákra az apukák egész kis palotát ácsolnak a kicsiknek. Ez egy nagyszerű hagyomány, azonban nagyon fontos odafigyelni a biztonságra, az építmény stabilitására, és nem szabad helyet hagyni a lezuhanás lehetőségének.
Ha az ember tart az ilyen építményektől, esetleg egyáltalán nincs a kertjében megfelelő fa – hiszen szokás mondani, hogy az ember a diófát az unokájának ülteti: ha a vásárláskor, odaköltözéskor nem volt megfelelő fa a kertben, akkor, még ha akár azonnal ültetünk is egyet, az már a gyerekeinknek sosem lesz megfelelő ilyen célokra. Ilyen esetekben a talajra helyezett építmények jöhetnek szóba. Kis kézügyességgel lehet faanyagból ácsolni is, amit lefesthetünk, apró tárgyakkal berendezhetünk, készíthetünk rá vízálló tetőt, függönyt, spalettákat is. Lehetőleg kisebb talapzatra helyezzük, vagy mindenképp olyan helyre, ahol alulról nem tud felázni a padló.
Ha olcsóbb anyagot szeretnénk használni, akkor fontoljuk meg a képen is látható vesszőből készült épület elkészítését. A vessző otthoni felhasználásra gyűjthető alapanyag, a segítségével pedig kevésbé vízálló, de nagyon hangulatos kuckókat készíthetünk. A vállalkozó szelleműek megpróbálkozhatnak afféle mini zsúptetők építésével is, amivel már sokkal vízállóbbá tehető az építmény.
A környezetében kialakíthatunk aprócska gyerekveteményest, kicsinyített kerti utat is, hogy még élethűbbé tegyük a gyerekek kicsinyített birodalmát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük