Kezdőlap » Karrier » Hogyan építsük ki a karrierünket anyaként?

Hogyan építsük ki a karrierünket anyaként?

Anyaként és nőként talán a legnehezebb karriert építeni, elég nehezen ismerik el a nők munkáját egy férfi előbb eléri, amit szeretne egy nőnek kétszer olyan sokat kell bizonyítani rátermettségét. A legnagyobb elismerést akkor kapja a nő, ha saját céget alapít,a melynek ő az ügyvezető igazgatója, a tulajdonosa, a beszerzője, értékesítője és egyben ő végzi az összes munkát benne, mégis sikeres.

Azt, hogy valaki sikeres legyen, és hogy mekkora karriert szeretne elérni azt először is fejben kell eldönteni. A nők egy elég nagy részében fellelhető az a rátermettség, mely segíti véghez vinni azt, amelyet eltervezett és segíti a megvalósításban, még ha először talán lehetetlennek is tűnik. A karrier építésénél mindig figyelni kell a megfelelő egyensúly fenntartására, nehogy a karrier építés a gyerekek, a család háttérbe szorítását eredményezze, hiszen a legnagyobb elismerést tőlük kaphatjuk meg és nem is létezik ennél nagyobb elismerés a világon senki szájából.

A férfiak többsége nehezen viseli, ha a felesége nagyobb pozíciót ért el, mint ő ezért előfordulhatnak majd kisebb nézeteltérések a családban, otthon mindig éreztessük vele azt, hogy ő a férfi a háznál, és nagy szükség van az ő munkájára is. A nagyobb pozíció van amikor több időráfordítást igényel, de bár mennyire is fontos a karrierünk akkor is tudjuk, hol az a bizonyos határ, amikor ki kell kapcsolni a telefont és azt mondani most ért véget a munka mára és már nem az a fontos, hanem anyaként jelen lenni a család napjában ez az időszak általában este érkezik el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük