Kezdőlap » Házépítés » Hogyan építhetünk válaszfalakat és kéményt családi házunkba?

Hogyan építhetünk válaszfalakat és kéményt családi házunkba?

A válaszfalak építésének csak akkor láthatunk neki a családi házunk felépítésének a folyamatában, hogyha már elkészültünk a főfalak, a födém, és persze a tetőszerkezet, valamint a tető, és a betonlépcső megépítésével is, hiszen ezek azok az alapvető elemek, amelyek nagyon szükségesek ahhoz, hogy egy építkezést már háznak nevezhessünk.

Hogyha nem vagyunk biztosak magunkban, azt illetően, hogy milyen belső falazóelemeket érdemes választani a belső válaszfalak elkészítéséhez, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy megkérdezünk egy kivitelezőt arról, hogy ő mit tanácsolna ezzel kapcsolatosan. A legjobb, hogyha olyan minőségű, és típusú válaszfalakhoz szánt építőelemeket veszünk erre a célra, amit javasolnak nekünk, hiszen ez kulcsfontosságú minden szempontból. Válasszunk olyan falazóelemeket, amellyel egyszerűen megy a munka, és az is sokat számít, hogyha olyat választunk, ami súlyban könnyebb, mint az alapvető falak, vagyis ennek köszönhetően a födémet is kevésbé terheli majd meg. Számos választási lehetőség van ezzel kapcsolatosan, így mindenképp jót válasszunk, hiszen amint már megtanulhattuk a leckét, nem érdemes a családi ház építésekor ilyesmiken spórolni. Egyes építőelemeknél tájékoztatnak is arról, hogyan dolgozhatunk vele a leghatékonyabban, és ennek köszönhetően tényleg gyorsan végezhetjük el vele a szükséges tennivalókat, és gyorsan haladhatunk vele, valamint egy speciális fűrésszel akár méretre is vághatjuk az egyes elemeket, legalábbis ott, ahol szükséges. Mindenképp törekedjünk arra, hogy a válaszfalak elkészítéséhez kiválasztott téglák, illetve építőelemekhez olyan habarcsot válasszunk, amely garantálja a minőséget.

Amint ezekkel is megvagyunk, szükséges az is, hogy a kéményt megépítsük. A kémény építése természetesen, és nagy valószínűséggel mindenkinek egyértelműen az alapnál kezdődik. Mindenképp vegyük figyelembe azt, hogy hány kémény kötelező az éppen érvényes szabályozásoknak megfelelően, és természetesen annyit építsünk, vagyis hogyha kettő szükséges, akkor kettőt. Mindegyik kéménynek építsünk egy köbméteres vasaltbeton alapot, ami természetesen az alapba is bele van kötve. Erre kell ráépíteni a kémény építéséhez használatos nagyszilárdságú kisméretű téglaoszlopot, amelyet ki is vakolunk belülről. Amennyiben lehetőségünk van rá, és a szakemberek is úgy látják jónak, akkor természetesen akár készkéményt is beszerelhetünk, illetve beépíthetünk, azonban most egyenlőre maradjunk a hagyományos kémény építésénél. Említés szinten viszont érdemes arról beszélni, hogy manapság már sokan a készkémény rendszereket ajánlják, elsősorban az egyszerűbb beépíthetőség miatt, és nyilván amiatt, mert kevesebbet is kell vele dolgozni. Természetesen azonban amennyiben a hagyományos kéményt vesszük alapul, akkor annak folyamatosan együtt kell épülnie a házzal. Sokak számára egyértelmű, míg másoknak nem igazán, hogy a kémény építését mindenképp nagy körültekintéssel kell elvégezni, és a különböző szükséges kiegészítő elemeket is rendkívül szakszerűen kell beépíteni folyamatosan. Amennyiben előre tudjuk, hogy a kéményünk úgynevezett gázkémény lesz, akkor azt érdemes előre csövezetten elkészíteni, viszont a kandallónak szánt kéményt elegendő bevakolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük