Kezdőlap » Betegségek » Hogyan előzzük meg a megfázást a gyerekeknél?

Hogyan előzzük meg a megfázást a gyerekeknél?

Az őszi, és a téli hónapokban a gyerekek különösen fogékonyak a cseppfertőzéssel terjedő betegségekre, például a megfázásra. A megfelelő óvintézkedésekkel azonban megvédhetjük őket a gyakori megfázástól. Fontos a rendszeres mozgás a friss levegőn, az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködés, és a megfelelő alvás. Az egészséges táplálkozás, a vitamindús étrend, és az elegendő folyadékbevitel is szerepet játszik a megelőzésben.

Az egészséges táplálkozás sok családban vitatéma. A legkisebbek zöldség, és gyümölcs helyett szívesebben fogyasztanának édességeket, sült krumplit, vagy cukrozott üdítőket. Ennek következménye azonban a létfontosságú ásványi anyagok, és vitaminok hiánya lehet. A szigorú tiltás nem használ: jobb módszer, ha a gyerekeket már kiskoruktól kezdve részt vehetnek az étrend megtervezésében, és az ételek készítésében. Ha megfelelő ismeretekkel rendelkeznek az egészséges életmódról, könnyebben megértik, hogy a gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, és teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása fontos. A legjobb, ha mindent otthon készítünk el: ezzel megakadályozzuk, hogy túl nagy mennyiségű cukrot, illetve színezőanyagokat, ízfokozókat, tartósítószereket tartalmazó élelmiszerek kerüljenek a tányérra.

Manapság a gyerekek egyre kevesebb időt töltenek a szabadban. Aki sokat mozog a szabad levegőn, biztosítja a szervezete megfelelő oxigénellátását, és megelőzi a megfázásos megbetegedések kialakulását. Biztassuk gyermekeinket arra, hogy minél többet játsszanak, mozogjanak a friss levegőn a hidegebb hónapokban is – ügyelve a megfelelő öltözködésre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük