Kezdőlap » Betegségek » Hogyan előzzük meg a férgesség kialakulását?

Hogyan előzzük meg a férgesség kialakulását?

Magyarországon a kettő és nyolc éves gyermekek körében elég sűrűn előforduló betegség. Azért veszélyeztetett jobban ez a korosztály, mert ilyenkor már szabadon engedjük őket játszani és nem lessük szinte az összes mozdulatukat a nyolc évesnél idősebb gyerekek viszont már tudják és állandóan alkalmazzák a higiéniás szabályokat, melyet kisebb korban még néha elfelejtenek megtenni.

A legveszélyesebb helyek a férgességgel való megfertőződésre a játszótéri homokozók, mivel az állatok, a kutyák a macskák ott ürítik általában a székletüket, illetve a vizeletüket, ez még nem okozza a betegség kialakulását, csak akkor ha az állat is férges volt, illetve a gyermek nem mos a játék befejeztével kezet és úgy étkezik vagy pedig a koszos kezével a szájában turkál, így számos petét juttat a szervezetébe, melyek a gyomorban fejlődnek ki.
A legfontosabb a megelőzés szempontjából, ha mindig ügyelünk a gyermek mosson alaposan szappannal kezet minden étkezés előtt és a játék befejeztével.

A mosatlan gyümölccsel és zöldségekkel is bekerülhetnek a peték a szervezetbe, ezért mielőtt a gyermekek kezébe adjuk, hogy falatozzanak a friss gyümölcsből mindig alaposan mossuk meg, akkor is ha üzletben vásároljuk, hisz azt is megfogták és ezzel megteremthetjük a veszélyhelyzetet a fertőzés kialakulására.

A higiéniás szabályok betartásával kisebb az esélye a megfertőződésnek ezzel óvhatjuk gyermekünket egy kellemetlen fertőzéstől. Ha alapos gyanúnk van rá, hogy megfertőződtek akkor azonnal forduljunk orvoshoz vele hiszen egy egyszeri gyógyszeres kezelés megoldja a problémát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük