Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan előzzük meg a féltékenységet a testvérek között?

Hogyan előzzük meg a féltékenységet a testvérek között?

A testvérek ha nem megfelelően neveljük őket és nem érzik a szeretetünket akkor szinten mindenen versenyeznek, rivalizálnak. Vannak esetek amikor a szeretetünkért is képesek hadba szállni, ezt jobb megelőzni, hisz nem éppen a legjobb úgy élni, hogy folyamatos verseny van értünk.

Fontos ezért a megelőzés, ha éppen most született a testvér és van egy vagy kettő tőle nagyobb testvér vonjuk be őket is a mindennapi rutin teendőkbe. Ilyen például a pelenkázás ebben akár a kétévesek is tudnak nekünk segíteni, hiszen megkérhetjük őket a pelenkát hozzák nekünk, ha több testvér van vonjuk be mindegyiket a másik akkor hozza a krémet vagy a törlőkendőt. De ne zavarjuk el egyiket sem, mert azt fogja gondolni, hogy őt kevésbé szeretjük, mint testvéreit és ezzel el is indítjuk a versenyt kettejük között, mivel féltékeny lesz testvérre és ezért bármit meg tesz, hogy figyelmünk felé irányuljon.

Ilyenkor előfordulhat, hogy nem mindig jó viselkedéssel próbálják felhívni figyelmünket magukra, hanem pont az ellentétével inkább rosszalkodnak, mert akkor legalább ha rövid időre is de ők kerülnek a középpontba és úgy érzik, hogy végre ők is számítanak.

Ezért fontos ezt megelőzni, hisz a kisbaba amúgy is rengeteg időnket elveszi. ha még ehhez társul egy szófogadatlan testvér akkor szinte teljesen ki fogunk merülni. Ha több testvér van mindig egyformán viselkedjünk mindegyikkel, ne legyen kivételezés egyikkel sem. Magyarázzuk el nekik, hogy mindegyiküket egyformán szeretjük csak a kisebb testvér több figyelmet igényel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük