Kezdőlap » Betegségek » Hogyan előzzük meg a depressziót?

Hogyan előzzük meg a depressziót?

A depresszió elsődlegesen a magányos embereknél alakulhat ki, mivel ha nincs egy társuk vagy családjuk könnyen magukba fordulhatnak, és máris jelentkeznek náluk a depresszió első tünetei. A családokban, a tinédzser gyermekeknél 19 éves korukban jellemző, hogy jelentkezhetnek a depresszió kezdeti jelei, a szülőknél ez a korhatár átlagban 30. év időszaka.
A depresszió megelőzése könnyen, gyógyszerek segítsége nélkül is elérhető, csak egyszerűen a józan eszünkre kell hallgatni és nem szabad elítélni a barátaink vagy családunk javaslatait. Elsőként, ha érezzük, hogy levertek vagyunk és tudjuk, hogy nem vagyunk betegek, akkor találjunk ki maguknak valami olyan programot amivel felvidíthatjuk magunkat, akár egész napra vagy csak reggelre. Ez segíthet abban, hogy már a felkelésnél másnak lássuk a körülöttünk lévő világot, mivel a depresszió első tünete pont a bezártság érzése, és a negatív világszemlélet.
A másik jel az, ha valakinek az étvágya csökken. Ezt azzal tudjuk kiküszöbölni, hogy olyan ételeket eszünk minden nap amiket szeretünk, és ezzel is vidámabb érzésekkel leszünk tele, mivel olyan ízeket érezhetünk a szánkban amik kedvesek számunkra. Mindenkinek harmadik jelként a gondok jutnak az eszébe a depresszióval kapcsolatban ezeket sajnos igen nehéz leküzdeni, de ha csak kevesebbet próbálunk gondolni rájuk már akkor más lesz a világszemléletünk, és ha még ezek mellett hetente eljárunk szórakozni ahol társaságban vagyunk akkor ezeket a tüneteket csökkenthetjük, vagy akár teljesen meg is szüntethetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük