Kezdőlap » Betegségek » Hogyan előzzük meg a 2-es típusú cukorbetegséget?

Hogyan előzzük meg a 2-es típusú cukorbetegséget?

Hazánkban megközelítően 570 ezer cukorbeteg él, felmérések szerint ugyanennyien vannak azok betegek száma, akik nem tudnak a betegségükről. Mi is ez a förtelmes betegség, orvosok megállapították, szervezetünk csak inzulintermeléssel tudja fent tartani a vércukorszintet. Inzulint a hasnyálmirigy termeli.
Tudományok, és jelenlegi szakmai tevékenység körében tartozik azon előírások feladatok betartása, hogyan lehet megelőzni a gondot okozó, minden beteget érintet feladat megvalósítása. Sokat tehetünk a megelőzésben, ha megszüntetjük a helytelen táplálkozást, kihagyunk egy- egy étkezést, megelőzzük a túlzott kalória bevitelt. Mozgásszegény életmódunkat meg kell változtatnunk. Sok mozgást igényel, ezért sportoljunk, kerékpározzunk, sétáljunk, készítsünk elő akár erdei sétával egybekötött kirándulásokat. Szervezetünkbe vigyünk be zöldséget, gyümölcsöt, így előzve meg a rostszegény táplálkozásainkat, tehát alapfeltétel, az adott betegséggel szemben. Ha az így kialakított életmód váltásával a várt eredmény nem valósult meg, saját érdekünkben mindenképpen forduljunk orvoshoz, mivel a vércukorszintünk fokozódott és ezt közös odafigyeléssel lehet módszeresen kezelnünk. Semmi esetben sem lehet egyedüli megoldásként kezelni.
Ha vércukorszintünk magas, befolyásolhatja a látásunkat, gyakoriak az álmatlanságaink, gyakoribbak a vizeletürítések, szomjúságérzés kínoz bennünket. Ezek a betegségek általában 30. életév betöltését követően jelentkeznek arra hajlamos nem megfelelő életmódot folytatott egyéneknél.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük