Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan éljünk egészségesen?

Hogyan éljünk egészségesen?

Minden nap oda kell figyelnünk, hogy mennyi, és milyen káros anyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Nagyon kevés az olyan ennivaló, ami valóban egészséges, de ha komolyan gondoljuk elszántságunkat az egészséges életmód felé, akkor semmi sem lehetetlen!
Sokan tévedésben élnek, és azt hiszik egészségesen élnek, mert vitamindús ételeket esznek. Ez nem így van! Ehhez az életmódhoz, az is hozzá tartozik, hogy a megfelelő étrend mellett testünket átmozgassuk, sportoljunk, és kiegyensúlyozott életet éljünk. Sokunk úgy gondolja, nem engedheti ezt meg magának, az állása, túlzsúfolt programjai vagy esetleg a családja miatt, mert otthon van a két gyerkőc akikre egész nap vigyázni kell, a nap végén pedig meleg vacsorával kell várni a családfőt!

Eleinte persze biztos nagyon nehéz lesz áttérni a megszokott kerékvágásból, új étrendet kialakítani, beiktatni legalább fél órányi testmozgást, de hosszútávon ez bizony mind megtérül! Ne próbáljuk a rövidebb utat választatni, és mindenféle csodaszerrel megpróbálni, megoldani gondjainkat. Már az nagyon sokat fog segíteni nekünk, ha a napot, egy vitamin dús, gazdag reggelivel kezdjük, nem csak egy gyorsan megkent kenyérrel, és kávéval, így biztos, hogy sokkal jobb kedvel, és több energiával vághatunk neki napi teendőinknek! Tartózkodjunk a gyorséttermi ételektől, amiknek alapanyagaikról semmit sem tudunk, káros szenvedélyeinktől, és a mértéktelen alkohol fogyasztástól. Mindenki kicsit gondolja át, hogyan telnek a napjai, és hova tudna beszorítani legalább fél órányi testmozgást, ahol akár a napi felgyülemlett feszültséget is kiadhatja, úgy hogy nem sért meg vele mást.
Hosszútávon, ez mind kifizetődő módszer, az egészségesebb életért, azoknak akik nem akarnak elveszni az élet nyüzsgésében, és inkább nyugodtabb kiegyensúlyozottabb életet élnének családjukkal!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges élet fáradtság nélkül

A fáradtság, a túlhajszoltság fogalma sajnos nem ismeretlen a mai kor emberének. A fizikai kimerültségnél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük