Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan éljünk egészségesen?

Hogyan éljünk egészségesen?

Az egészséges életmód a mai felgyorsult világban egyik alapvető feltétele egészségünk megőrzésének és komfort érzetünk kialakításának és megtartásának.
Sok összetevője van. Beletartozik az egészséges táplálkozás, megfelelő mozgás, nyugodt, pihentető egyéntől függő de legalább 6-8 óra alvás felnőtteknél. Ide kell még sorolni a káros szenvedélyek és lehetőleg a stressz elkerülését is.

Az egészséges táplálkozás megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, mert szervezetünknek szüksége van a vitaminra, az ásványi anyagokra és a bennük megtalálható rostokra. Oda kell figyelni a bevitt táplálék helyes arányára fehérje, zsírok és szénhidrátok szempontjából, de ezek párosítására is.

Ide sorolnám még a fogyókúrát. Az ésszerűtlen épp divatos fogyókúrák elkerülését. Az egyoldalú étkezéssel a szervezet számára szükséges tápanyagokból hiány léphet fel.
A napi rendszeres mozgás egyéntől függően szintén elkerülhetetlen. Nem kell edzőtermekre gondolni azonnal, de a napi séta, futás esetleg kerékpározás már gondoskodik arról hogy elkerüljük a túlsúlyt, ezáltal a mozgásszervi és keringési megbetegedéseket. Rendben tartja anyagcserénket és állóképességünket is szinten tudjuk általa tartani.

Szervezetünknek szüksége van alvásra. Pihentető, nyugodt alvásra hogy megfelelően regenerálódjunk. Egyénektől függ hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, de az legyen nyugodt, és lehetőleg éjfél előtt kerüljünk ágyba.
Nagyon sok dologra oda kell figyelnünk ha egészségesen akarunk élni. Mindenképpen szeretném még felhívni a figyelmet egyes napjainkban elterjedt egészségromboló szokásra. Ilyen a dohányzás, a túlzott alkohol- és kávéfogyasztás. Kerüljük ezek fogyasztását hogy egészségesen élhessünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Táplálkozási piramis: ilyen arányban szerepelnek a különböző tápanyagok az egészséges étrendben

Ha az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésről van szó, legtöbbször a táplálkozási piramis fogalma is felmerül. Azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük