Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan éljünk egészségesebben?

Hogyan éljünk egészségesebben?

Nézzünk egy kicsit utána, hogy valójában mi is az egészség. Sokan azt gondolják, hogy ha nincsenek betegségeik, valamilyen szervi eredetű problémájuk, akkor ők jól vannak. Pedig ez így nem fedi a valóságot.

Nézzünk egy kicsit körül a Holisztika világában. Nem kell messzire menni. Van egy szép szavunk, az egészség. Ha kicsit megbontjuk, akkor láthatjuk, hogy van az egész- azaz az ember önmaga, van a lélek, ami igazából az érzelmeket takarja, és a szellem. A szellem alatt a gondolataink, belső világunk érthető. Tehát ha az egészséget, mint komplex szót nézzük, abban az is benne van, hogy ez valójában egy képesség. Ezen lehet dolgozni, fejleszteni, megőrizni. Csodálatos dolog, hogy ma már az élelmiszerek nagy részén feltüntetik, hogy mit tartalmaz. De ha reálisan nézzük, kevesen olvassák el, mert vagy nem érdekli őket, vagy éppen nincs nála az olvasószemüvege, és így nem látja. Érdemes azt is figyelembe vennünk, hogy az ember a közvetlen környezetéből származó élelmiszereket sokkal könnyebben és hatékonyabban emészti.

Tudományos kutatások szerint erre a legmegfelelőbb ha 50 km-es körzeten belül szerezzük be az ennivalót. Manapság, főleg nagyvárosokban ez nem is olyan egyszerű, ehhez igen körültekintőnek és tájékozottnak kell lenni. Könnyebb helyzetben vannak, akik falun élnek, mert sok mindent maguknak tudnak megtermelni. Ezeken azért érdemes elgondolkodni.
De az egészségnek van egy másik oldala is, amit sajnos ebben a rohanó világban nem igazán veszünk figyelembe. Ez maga a lélek és a szellem. Ha bennünk minden rendben van, a gondolatiságunk, érzelmeink kiegynsúlyozottak,
akkor jól érezzük magunkat. Ha nem, a lélek megbetegíti a testet. Tegyük magunkévá ezeket a gondolatokat, hiszen sosem késő szokásainkon, berögződéseinken változtatni, hogy sokáig élvezhessük az életet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészség szépít

A szépséghez részben a gyomrunkon keresztül vezet az út. Az egészséges táplálkozás jelentősen befolyásolja az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük