Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

A karácsony az egyik legszebb ünnep az évben, mégis sokan vannak, akik nem képesek úgy átélni ezt a pár napot, hogy az ünnepet lássák benne. Főleg a háziasszonyoknak csak a napokig tartó nagytakarítás, maratoni hosszúságú főzés, pánikszerű ajándékhajkurászás jut eszébe róla. Ahhoz, hogy újra kellemesen, boldog várakozással élhessük át gyermekkorunk legjobban várt ünnepét, nem árt néhány „szabályt” szem előtt tartanunk.

Az adventi készülődés nem véletlenül alakult ki, legfőbb szerepe, hogy lelkünket felkészítsük az ünnepre. A mai rohanó világ szürke hétköznapjai közt azonban sokszor elsikkad ez az időszak, vagy legfeljebb kimerül abban, hogy egy adventi asztaldíszt elhelyezünk a nappaliban és vasárnaponként gyújtunk egy-egy gyertyát; ha el nem feledkezünk róla… :)

Ahhoz, hogy ne túléljük, hanem átélhessük a karácsonyt egy kicsit át kell alakítani a gondolkodásunkat és valóban készülni az ünnepre.
Hogyan? Íme néhány jó tanács, ha úgy tetszik „szabály”:

A karácsonyi ajándékok kitalálását ne decemberben kezdjük el! Figyeljünk oda év közben is szeretteinkre, hogy mire vágynak, mit szeretnének, írjunk listát egy-egy elkapott megjegyzésükről, kívánságaikról, vagy ötletünkről, ha eszünkbe jut valami, aminek örülnének. Így elkerülhetjük, hogy felesleges dolgokkal ajándékozzuk meg őket, aminek ráadásul nem is örülnek.

Az ünnep előtti nagytakarítást ne december 24. délelőttjére időzítsük! Szenteste előtt egy héttel álljunk neki, hogy az utolsó napon legfeljebb a fenyőtüskéket kelljen összeporszívózni a faállítás után. Így elkerülhetjük, hogy hulla fáradtan omoljunk össze estére.

A töltött káposzta és a halászlé azért is szuper karácsonyi vacsora, mert már előző nap elkészíthetjük, így szenteste csak a frissen sülteket kell elkészíteni. Hát nem jobb így leülni megvacsorázni a családdal, mint egy egész napos konyhai robot után?

A készülődésbe vonjuk be az egész családot! Díszítsük fel otthonunkat együtt! Az adventi koszorú, a karácsonyi ajtódísz közösen történő elkészítése, ünnepi fények elhelyezése alkalmat ad arra, hogy mindenki ráhangolódjon a közelgő ünnepre.

Apró tárgyakkal, kiegészítőkkel, figyelmességekkel utaljunk a közelgő karácsonyra! Egy szaloncukor az uzsonna mellett, egy karácsonyi mécsestartó az asztalon, egy szép mikulásvirág, vagy egy karácsonyi hangulatú szalvéta mind tökéletes eszköz arra, hogy lelkünkbe költözzön az ünnepvárás.

A fenti jó tanácsok megfogadásával biztosan kellemesebb lesz a karácsonyi készülődés!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük