Kezdőlap » Karácsony » Hogyan éljük meg a karácsonyi előkészületek izgalmát?

Hogyan éljük meg a karácsonyi előkészületek izgalmát?

Amikor eljön a december, és minél inkább a karácsony, bármerre járunk, minden felé akárhová nézünk, a városokban a tereket, és utcákat fényárban úszni, a házakat, a kirakatokat örökzöldekkel, magyallal, és szalagokkal díszítve, csinosítva látjuk szinte mindenhol.
Karácsonyi dalokat játszanak a rádióadók, bármerre járunk, akár egy bevásárlóközpontban, akár a munkahelyen, de akár otthon is. Mi magunk is akaratlan dúdolgatjuk ezeket az általunk is jól megszokott, jól ismert dallamokat. A háziasszonyok ezt jól tudják, miközben lázasan tevékenykednek a konyha oltalmában.
A karácsonyi ünnep a legnépszerűbb ünnep az egész világon, talán mert a szeretetet, a segítségnyújtást, ajándékot, mindenképpen valami kellemes, bizsergető érzést nyújt mindannyiunknak.
Szinte már olyan a karácsonyi készülődés, ha szétnézünk, mint valami hatalmas fesztivál, amelyen az egész világ jelen van, és a hullámzó tömeg a bevásárlóközpontokban, üzletekben, az extázisban tomboló tömeg hatását kelti.
Az arcokon persze nem csak boldog mosolyt láthatunk, hanem türelmetlenséget, néha tanácstalanságot, máskor érdektelenséget, vagy vidám huncutságot.
Hogy valóban békés, és nyugodt legyen az ünnep, semmiképp ne stresszeljük magunkat olyan dolgokon, amin felesleges.
Az ajándékok beszerzése az egyik legnagyobb gonddal járó , ám a legjobban kivédhető , ah előre gondolkodunk. És miért ne tehetnénk? Szeretteinket, akiket megajándékozunk, nem idegenek számunkra, tehát tudhatjuk már jó előre, mire is vágynak családtagjaink, barátaink, esetleg kollégáink, iskolatársunk.
Az ajándéknak nem kell mindig a legdrágábbnak lennie, természetesen, ha gyermekeket ajándékozunk, a csemeték szeretnék azokat a dolgokat megkapni, ami népszerű, és –sajnos- általában nagyon drága is. Ha módunkban áll, úgy is megvesszük számukra, mert mi őket szeretjük. De ha már elég érettek vagyunk megajándékozni egymást, akkor egy kedves szóval, gesztusokkal kezdjük, néha ez éri a legtöbbet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük