Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan éljük a mindennapjainkat egészségesebben?

Hogyan éljük a mindennapjainkat egészségesebben?

A 21. században igen nagy divattá vált, hogy az ember tudatos legyen, egészséges, fitt és energiával teli. Ezek fontos dolgok egészségünk hosszú távú megőrzésében és akár az öregedés lassításában is. Nyilvánvaló, hogy aki többet mozog, egészségesebben étkezik kevesebbet beteg. Nyilván nem lehet a betegségeket 100%-osan megelőzni, de tehetünk azért, hogy az orvost minél kevesebbszer és minél távolabbról lássuk.

Az egészséges életmódhoz vezető út első lépése, hogy kiiktassuk az életünkből a káros szokásokat, szenvedélyeket. Ezek közé elsősorban a cigaretta és a mértéktelen kávéfogyasztás tartozik, de ide kell bármilyen egészségünkre rossz hatással bíró dolgot sorolni.

Ha ez megvan, akkor igyekezzünk egy napi rutint kialakítani. Ne legyen kapkodás, mindennek legyen meg a maga ideje. Ide elsősorban az étkezéseket sorolhatjuk. Minden nap étkezzünk napi ötször, építsük ezt be a napi rutinunkba és semmiféleképpen se térjünk el tőle. Ezekhez igazítsuk a napunk többi történéseit és igen, ha kell, akkor keljünk reggel egy fél órával előbb, hogy legyen időnk enni.

Ha már az ételnél tartunk: a kulcsszó a mértékletesség. Ne faljunk, együnk, reggel többet és ahogy haladunk az este felé egyre kevesebbet. Uzsonnára és tízóraira valamilyen gyümölcsöt vagy joghurtot, esetleg zöldséget érdemes beiktatni. A vacsoránk lefekvés előtt 4 órával legyen maximum, ez után már ne együnk.

Igyekezzünk étrendünket úgy kialakítani, hogy helyet kapjanak benne a zöldségek és gyümölcsök is. Válasszunk sovány húsokat, halakat, egészséges köreteket. Nézzünk szét az interneten és ne féljünk újba belevágni.

Iktassunk be legalább heti háromszor testmozgást, ami legalább egy óra legyen. Ez lehet bármi, a futástól a DVD-re tornázáson át minden. A lényeg a rendszeres testmozgás. Ha nincs ennyi időnk, akkor legalább napi 20 percet mozogjunk, ezt mindenki be tudja sűríteni a napjába. Az interneten már számos, otthon végezhető gyakorlatot találunk.

Végül pedig: járjunk rendszeresen szűrő vizsgálatokra, ne hanyagoljuk el a testünket, figyeljünk az apró jelekre és legyünk előrelátóak!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük