Kezdőlap » Családi élet » Hogyan éli meg a gyermek a szülők veszekedését?

Hogyan éli meg a gyermek a szülők veszekedését?

Sajnos a mai világban a szülök nem úgy állnak gyermekeikhez mint ahogy kéne. Ha az egyik fél nem úgy jön ki a párjával ahogy kéne, akkor sajnos ezt a legtöbb esetben a gyermek nagyon rosszul éli meg. Nem számít ha a gyerek 3 vagy 10 vagy esetleg 20 éves. Kortól függetlenül minden gyermek nehezen éli meg szülei veszekedését netalántán a válásukat.

10 éves kor alatt a gyermek még a szüleitől tanul vagyis kéne tanulnia. Ha ő azt látja hogy szülei veszekednek vagy esetleg verekednek is akkor a gyermek ezt fogja eltanulni. A gyerek ingerült lesz, akaratos, verekedős és majdnem hogy düh kitörései lesznek. Ez az egész családjára nézve nem jó dolog és a gyermek kezelhetetlen lesz és szülei beletörődve és nem foglalkozva vele tovább fajul. Az idősebb gyermek ezt teljesen máshogy éli meg. Van olyan gyerek aki beletörődik az egész ügybe és próbál a gondolattal együtt felnőni.

Van olyan is, hogy a fiatalkorú itt olyan irányba indul el ami túlzott elvaduláshoz vezet, akár rendőrségi ügyhöz. Természetesen előfordulhat az is, hogy gyermekük felnőtt fejjel sem tudják feldolgozni hogy minden más lesz és a szülei már nem lesznek együtt és előfordulhat, hogy megszakítja a szüleivel a kapcsolatot, vagy teljesen máshogy viszonyul hozzájuk. Sokszor a szülök nem gondolják át rendesen, hogy gyermekeiknek mi lenne jó és mi nem. Egy apróbb vitát vagy akár a válás megbeszéléseit nem a gyerekek előtt kéne megbeszélni, hanem kettesben, négyszemközt, csukott ajtó mögött egy szobába. A szülőknek is be kéne ismerniük azt, hogy gyermekük ezt nem érdemlik meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük