Kezdőlap » Fitnesz » Hogyan eddzünk otthon hatékonyan?

Hogyan eddzünk otthon hatékonyan?

Az edzőtermet, vagy a különböző fitnessgépeket, eszközöket sokan időhiány miatt, vagy anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak. Ez azonban nem jelent akadályt: akár speciális felszerelés nélkül, otthon is edzhetünk. Három alaptechnika segítségével állóképességünket is javíthatjuk, és az izmainkat is erősíthetjük.

A mellizmot, és a tricepszet kiválóan erősíti a fekvőtámasz. A gyakorlatot többféleképpen variálhatjuk. Minél szűkebb tartásban végezzük, azaz minél közelebb helyezkednek el egymáshoz a kézfejek, annál jobban terheli a tricepszet a gyakorlat. A széles tartásban végzett fekvőtámasszal a hátizmainkat is erősíthetjük. A fekvőtámasznak ezenkívül is számos változata létezik: végezhetjük például súllyal nehezítve, vagy a lábunkat egy székre, vagy padra felrakva.

A második alapgyakorlat a húzódzkodás, amivel a hátizmot, és a bicepszet erősíthetjük. Az, hogy melyik izom dolgozik jobban, itt is a kéztartástól függ. Széles fogással a hátizomra edzhetünk, szűk fogással, fordított kéztartással (a kézfejek felénk néznek) a húzódzkodás elsősorban a bicepszet erősíti. A szabályos kivitelezés rendkívül fontos. Lassan, kontrolláltan, ne lendületből hajtsuk végre a gyakorlatot. Akinek a húzódzkodás egyelőre túl nehéz, végezheti a könnyített változatot, amelynél a lábak leérnek a földre, vagy egy edzőpartner segít tartani őket.

A házi edzésből már csak a hasizmok erősítése hiányzik: számtalan hasizomgyakorlat végezhető felszerelések nélkül, otthon is. A legismertebbek a felülés, és a hasprés. A megfelelő kivitelezés, a hasizmok folyamatos feszítése itt is fontos.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük