Kezdőlap » Fitnesz » Hogyan edzük a testünket?

Hogyan edzük a testünket?

A testépítés mindig is népszerű volt a fiatalok között, de az utóbbi időben talán még népszerűbbé vált. Vannak, akik életvitelszerűen foglalkoznak a testépítéssel, míg mások a napi mozgásukat vezetik így le és vannak olyanok is, akik azt iszik, hogy kétszeri súlymegmozgatás után már úgy fognak kinézni, mint Swarzenegger. Persze ez sajnos hiú ábránd, ugyanis a testünk megmunkálása jóval bonyolultabb annál, mint ahogy egyesek ezt elképzelik.

Először is nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat végzünk, mennyit pihenünk az ismétlések között, hány ismétlést végzünk, mennyire szabályosan végezzük a gyakorlatokat és az sem, hogy mit eszünk. A kezdőknek először csak egészen kis súlyokkal érdemes elkezdeni, mert el kell sajátítaniuk, a súlyokkal való edzés érzetét.

A gyakorlatokat kis súlyokkal könnyebb szabályosan végrehajtani, a nagyobb súlynál előfordul, hogy már nem csak az előirányzott izomcsoport fog működni, hanem egy másikkal óhatatlanul is besegítünk. Érdemes egy tréner segítségét kérni, mert ő kívülről látja a mozdulatokat, tudja korrigálni, az edzésünk tervét el tudja készíteni és hasznos tanácsokkal láthat el bennünket a táplálkozást illetően. Abban az esetben, ha nem kérjük egy profi segítségét, mindenképpen segítőtárssal edzünk addig, míg meg nem szokjuk a gyakorlatok mozgását, így elkerülhetjük a kellemetlen enyhe de akár súlyosabb sérüléseket is. Az edzés előtt mindenféleképpen célszerű bemelegíteni,mert a merev izmok könnyen sérülnek és a későbbiek során egyre több helyen keletkezhetnek különféle ízületi fájdalmak a bemelegítés elmaradása végett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük