Kezdőlap » Befektetés » Hogyan döntsük el mibe fektessünk?

Hogyan döntsük el mibe fektessünk?

Az egyik legjobb dolog, hogy ha van befektetni való pénzünk, hiszen ez azt jelenti, hogy jól keresünk, tudunk félre rakni, és azt a pénzt sem elszórni akarjuk, hanem még többet csinálni belőle.

Ezt azonban nagyon meg kell gondolni, mert nem mindegy, hogy mibe fektet az ember. nagyon jól meg kell gondolni, hogy mire költjük el a nehezen megspórolt pénzünket. Mielőtt befektetnénk, érdemes elolvasni nagyon sok írást, cikket, tapasztalatot, tanácsot, hogy ne essünk olyan hibákba, amiket előttünk már többen is elkövettek. Ha cégbe akarunk fektetni, akkor mindenképpen érdemes előtte megtekinteni a könyvelést, hiszen abból nagyon sok minden kiderülhet, hogy a cég hogyan kezeli a pénzét, milyen tartozásai, és milyen követelései vannak.

Ebből már el lehet dönteni azt, hogy érdemes-e befektetni az adott cégbe, vagy nem. Nem különben az is kiderülhet, hogy a cég folytat-e valamilyen törvénytelen, illegális tevékenységet. Senki sem szeretne ilyen cégbe fektetni, mert akkor sokkal nagyobbat bukhat, mint amennyit nyer vele.

Ezért nagyon fontos, hogy megnézzük a könyvelést. Ha egy induló projektbe akarunk fektetni, akkor mindenképp meg kell nézni, hogy mi is az a valami, érdemes-e csinálni, van-e vevőköre, vagy egyáltalán létrejöhet-e (általában ez új piac létrehozásakor fontos, mert ilyenkor olyan terméket akarnak bevezetni, amilyen még nem létezik) Bármilyen jól néz ki egy új termék, vagy bármennyire is hasznosnak tűnik, nem biztos, hogy ezt olyan sokan így fogják gondolni. Az is nagyon lényeges, hogy mekkora lehet a gyártási költsége, és mennyi lehet a minimálisan kiszabható ár.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fektessünk be?

Általában befektetni pénzt szoktunk annál a banknál, ahol tag ügyfelek vagyunk – és ahol folyószámlánk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük