Kezdőlap » Családi élet » Hogyan döntsük el, hogy legyen-e kutya?

Hogyan döntsük el, hogy legyen-e kutya?

Örök nagy témája a vitának, hogy gyermektelen házaspárok gyermek helyett kutyát tartanak, vagy továbbmenve, a családi tűzhelyek körül, csökken a gyerekek és nő a kutyák száma. Mennyi ebből az igazság? meg kell mondani, hogy a gyermek és a kutya kérdésének ilyen jellegű felvétele nem lehet vitaalap. Nem, mégpedig azért, mert egyéni szabadságában senkit nem lehet korlátozni, nem lehet megszabni tehát egyetlen gyermektelen házaspárnak sem, hogy ne kutyát, hanem gyereket tartson.

Ez egyéni felfogás és elhatározás kérdése. Ami pedig a kérdésnek azt a részét illeti, hogy a csökkenő gyermeklétszám mellett nő a kutyák száma, ugyancsak torz és a valóságnak meg nem felelő beállítás. De nézzük meg közelebbről, hol van és miért van, és hol nincs és miért nincs a családban kutya. A kutya tartásról a falusi, még inkább tanyai családok felfogása lényegesen különbözik a városi családok megítélésétől.

Falun a kutyát elsősorban házőrzőnek vagy terelőnek tartják, és alig van ház, ahol ne csaholna kutya az udvarban. Ezzel szemben városban nincs szükség házőrzőre, sem terelőkutyára, mégis nagyon sok helyen megtaláljuk. Ha megvizsgáljuk, miért tart egy városi család kutyát, igen nagy százalékban éppen a gyerek az indok. Ez a jelenség nemcsak nálunk, de szerte a világon tapasztalható, hogy a városban tenyésztett kutyák túlnyomó részét a gyermek kívánságára tartják. Sokan óvják a gyermekeket a kutyától, mert attól tartanak, hogy betegséget terjeszt. A gondozatlan kutyától bizonyos bőrbetegségek, pl. rühösséget valóban elkaphat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit tanít az apuka a kislányának?

Minden apa különleges szerepet játszik a lánya életében. Az apa feladata, hogy megmutassa kislányának, milyen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük