Kezdőlap » Betegségek » Hogyan dolgozzuk fel a betegségeinket?

Hogyan dolgozzuk fel a betegségeinket?

Mindennapi gondunk a betegség, emberek sokasága titkolja, rejti el barátai ismerősei, ellőtt, diagnózisát, orvos által megállapított, tényként feltárt eseteket. Családok között is sajnos nagyon elterjedtek, félnek talán a sajnálkozásaiktól vagy rosszabb esetekben, a kritikáktól.

Félre vezető lehet a személy viselkedése, magatartása, nem tud kellően kommunikálni, mivel hátrányos megaláztatásnak érzi állapotát a vele szemben egészségesnek hitt tárgyaló személlyel szemben. Ön hibával, esetleges tudat alatti rájátszással, meg lehet magyarázni ezen esetek nagy részét.

De ne feledkezünk meg, hogy a betegséggel küszködő egyén legtöbbször attól tart, nem tartják egyen értékűnek, és talán elveszítheti a mindennapi megélhetést biztosító munkahelyét. Talán nem gondolunk, vagy nem akarunk tudomást alkotni, betegségünk felett. Pedig jó lenne eltűnődnünk, elmondani, közvetlen hozzánk tartozóinknak, munkatársainknak, mikor mit tegyenek, mi a teendő netán rosszullét, ájulás, esetén.

Kit szükséges értesíteni, tartva attól mi lesz, ha netalán valami bajom lesz. Történik e valami velünk. Higgyük el, a megelőzéssel, a betegségünk feltárásával, félelemtől felszabadultabban tudunk élni és dolgozni. Persze, azért nem ajánlatos ismeretlenekkel tudatni, megosztani, problémáinkat sajátos egyéni betegségeinket.

Ajánlatos meg fogadni beteg társaink tapasztalatából tanult ismeretségeit figyelemre méltó példás magatartásukat elfogadni javaslataikat, tartsuk magunknál, feljegyzett naplót melyek azok betegségeink, tartalmazzák, ami kiválthatja rosszullétünket. Segítség nyújtás alkalmával, velünk jelenlévők közül, valaki, hívja az orvosi segítséget, tegye lehetővé a bajban lévő mi előbbi ellátását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük