Kezdőlap » Karácsony » Hogyan dobhatjuk fel az ajándékokat ötletes csomagolással?

Hogyan dobhatjuk fel az ajándékokat ötletes csomagolással?

A karácsony egyik legfontosabb része az ajándékozás. De az ajándék nem minden. Nagyon sok múlik a csomagoláson is. Sokkal jobban örül mindenki, egy olyan ajándéknak, ami nem hagyományosan van csomagolva. Felejtsük hát el az angyalkás, fenyőfás csomagolópapírokat, és a gyors masnikat! Merjünk valami különlegeset csinálni!
Egy egyszerű dobozt remekül fel lehet dobni például szalvéta technikával való díszítéssel. Vagy akár ragaszthatunk rá fehér papírt, és magunk rajzolhatunk, festhetünk, vagy írhatunk rá. A doboz tetejére ragaszthatunk fényképet, vagy képeslapot.
Ha valaki mégis ragaszkodik a csomagoló papírhoz, az sem baj. Ruhák, vagy kisebb dolgok csomagolását ezzel is fel lehet dobni. Ruhákat például csomagolhatunk úgy, mintha szaloncukor volna. Ezt kisebb ajándékokkal is megtehetjük, amiket aztán akár még a karácsonyfán is elhelyezhetünk.
Készíthetünk dobozt mézeskalácsból. A doboz oldalait kivágjuk, sütés után pedig összeragasztjuk tojáshabbal, amivel ki is díszíthetjük. Figyeljünk arra. Hogy a doboz teteje valamivel nagyobb legyen, mint az alja, hogy könnyen rá lehessen tenni.
Ajándékdobozt készíthetünk fából is, amit aztán faégető segítségével szintén kedvünk szerint díszíthetünk.
Egy dunsztos üveg, vagy már üveg tároló is kiváló alapanyag egy egyedi doboz készítéséhez. Ezekre gravírozhatunk, vagy festhetünk üvegfestékkel.
A gyerekek ajándékainál viszont nem az ilyen dolgok a nyerők. Ők jobban élvezik a kicsomagolást, mint a felnőttek. Nekik azzal szerezhetünk örömet, ha az ajándékukat minél jóban becsomagoljuk. Tegyük dobozba, azt még egy dobozba, aztán csomagoljuk be újságpapírral párszor, majd a végén rendes csomagoló papírral. Biztosan élvezni fogják a bontogatást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük