Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan dobd fel a szobádat?

Hogyan dobd fel a szobádat?

Aki eléggé kreatív és fiatalos, biztosan gyakran rendezgeti, díszítgeti a szobáját különböző dolgokkal, alapanyagokkal a saját ízlésének megfelelően. Sokan azonban már nem tudják, mivel is dobhatnák fel újra a szobájukat, hogy még színesebb, még modernebb, még barátságosabb hatást keltsen!
A következő tippek ilyen esetben alkalmazandók:
1. Készíts színes párnákat az ágyadra, vagy a szobádban lévő egyéb ülőalkalmatosságokra! Párnát nagyon könnyű elkészíteni, hiszen nem kell más hozzá, csak néhány nagyobb ruhaanyag, szivacs, és a varráshoz szükséges tű és cérna. A ruhaanyagból vágj ki két egyforma nagyságú négyzet vagy téglalap alakú formát! Természetesen ezt bármilyen formával megteheted, minél érdekesebb, annál egyedibb párnád lesz! Az anyagokat kifordítva fektesd egymásra, majd varrd össze őket a szélein (ezt megteheted géppel is, de kézzel is hamar megoldható). A végén hagyj ki egy kicsi lyukat, amibe beleteszed a kívánt mennyiségű, feldarabolt szivacsot! Ha sikerült, varr össze szépen a lyukat, és kész is a párna! Természetesen ezt is lehet még tovább díszíteni úgy, ha az összevarrás előtt színes mintákat varrsz a párnára, vagy gombokat helyezel rá, flittereket, stb. Kreativitásodnak csak a képzelőerőd szabhat határt!
2. Ugyanezt a módszert akár takaróval is megteheted! Itt persze takaróhuzatra gondolok inkább, ami kicsit nehezebb feladat, nagyobb anyagot is igényel, több ideig is tart, de aki türelmes, nyugodtan vállalkozhat rá. Ennél elég ha az egyik rövidebb oldalába varrsz egy zipzárt! A díszítés ugyanúgy működhet mint a párnánál!
3. Unod már a falad színét? Hát fesd át! Manapság nagyon elterjedtek a színes festékek, a fehér már kevésbé kedvelt. Egy kisebb szobába néhány festék nem igazán kerül sokba, és egyedül is könnyedén kifesthető! Mekkora változás már, ha hófehér szobád ezentúl pirosban pompázik majd!
4. Függönyökkel is lehet ám játszadozni. Rengeteg színes függöny kapható akár egy piacon, vagy a boltokban, bátran kísérletezz velük! Piros falú szobához citromsárga függöny? Csodálatos!
5. A falra is rengeteg díszt készíthetsz! Ha már festést említettünk az előbb, miért ne festhetnél valami virágmintát a fal egyik oldalára? Előtte azért nem árt ceruzával körberajzolni a motívumot!
6. Vegyél színes képeket! A 100 forintos boltokban rengeteg ilyen kép található egész olcsón! Szuperül mutatnak! Ha esetleg jól mozogsz a művészetek világában, saját magad is festhetsz egyet!
7. Készíts ékszertartót a faladra! Mindezt megteheted úgy, hogy egy üres, üveg nélküli képkeretbe kifeszítve beleragasztasz egy csipkeanyagot, és kész is! A csipke lyukaiba akaszthatod a fülbevalóidat, és a keretbe vert szögekre a nyakláncaidat. Szintén jól mutatnak a falon!
8. Készíts a szobád ablakára évszaknak megfelelő díszeket! Télen a karácsonyi időszakban egyébként is gyakori az ilyen, amikor szépen kivágott hópelyheket ragasztanak az üvegre, esetleg festékszóróval hó mintát fújnak rá. Ugyanezt megteheted a többi évszakban is, persze más-más díszekkel. Tavasszal például színes virágokat ragaszthatsz, ősszel pedig faleveleket!
9. Készíts kívánság táblát! Egy nagyobb kartont tegyél fel a faladra, amelyre ragassz különböző, újságból kivágott képeket! A lényeg, hogy olyan képek legyenek, amelyek tetszenek, vagy amiket szeretnél elérni az életedben! Ezek feliratok is lehetnek, mint például: „szerelem”, „Nincs lehetetlen!”, „Vidámság és jókedv”.
10. Szerelj egy egyszerű fogast az ajtó mellé! Nem csak az előszobában lehet hasznos, hanem a hálószobában is! Bármikor ráakaszthatsz egy ruhákkal teli vállfát, ha épp holnap ezt szeretnéd felvenni a suliba. Itt tarthatod a fürdéshez szükséges köntösödet, vagy a táskáidat. Igazán praktikus!
Az előbb felsoroltakon kívül persze rengeteg más módszert is alkalmazhatsz a szobádban, ahogy már írtam: kreativitásodnak csak a képzeleted szabhat határt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük