Kezdőlap » Családi élet » Hogyan díszítsük otthonunkat farsangkor a gyermekkel?

Hogyan díszítsük otthonunkat farsangkor a gyermekkel?

Akinek gyerkőce van az tudja, hogy a picik imádnak pepecselni, díszíteni, vágni színezni és mindez akkor a legmókásabb, ha a művük kikerül a ház valamely pontjára. Ilyen az, amikor a rajzukat kitesszük a hűtőre vagy amikor a sógyurmás állatkák kikerülnek a vitrinbe a vázák és porcelán csecsebecsék közé. Ez a kényszer, hogy készítsünk velük valamit egyre inkább fokozódik egy-egy ünnep vagy jeles alkalom közeledtével, most épp ilyen a farsang.

Idén a farsang későbbre esik, mint általában, így több időnk van arra, hogy ötleteljünk és a gyermekkel közösen találjuk ki díszeket a ház minden pontjára, valamint őrá is, ha úgy alakul.

Ha a gyermek magára is szeretne valamit aggatni, akkor a legjobb megoldás, ha vásárolunk kemény kartont, elővesszük a zsírkrétát, a filctollat, a festéket vagy a színes ceruzát és alkotunk a gyerkőccel farsangi álarcot. Ehhez számtalan sablont és ötletet találunk az interneten, rögzíthetjük a kész maszkot a fejhez gumival vagy csak hurkapálcát erősítve a kész alkotáshoz az arcuk elé tarthatják azt.

A lakásunkba készíthetünk a picikkel füzéreket színes papírból, amelyeket bárhova felakaszthatunk, de választhatunk farsangi lampion készítést is, amelyhez nincs szükség papíron, ragasztón és valami színezésre alkalmas eszközön kívül semmire sem. Ha megmutatjuk, hogy hogy kell elkészíteni a gyermek magától is legyárt végtelen darabszámot. Ezekre is találunk sablont és ötletet az interneten.

Végül készíthetünk sógyurmából farsangi maszkokat, amelyek a falra felkerülve igen mutatósak lehetnek és szinte nulla forintból kihozhatóak. A gyermek pedig gyurmázik is, alkot is, fest is és a művét meg is csodálhatja nap mint nap.

Természetesen ezeken felül még számtalan lehetőségünk van hasznosan eltölteni az időnket a kicsikkel, csak egy kis időráfordítás és internet szükséges hozzá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük