Kezdőlap » Karácsony » Hogyan díszítsük fel otthonunkat saját készítésű díszekkel karácsonyra?

Hogyan díszítsük fel otthonunkat saját készítésű díszekkel karácsonyra?

Otthonunk díszítése, hangulatossá tétele a mindennapokban alap dolog szokott lenni mindenki számára, hiszen nem mindegy, hogy az ember hol éli az életét, hol relaxál, kapcsolódik ki, él családi életet.
A karácsony közeledtével még fontosabbá válik, hogy a környezetünk ünnepi pompában díszelegjen, és azt sugallja számunkra, hogy készítsük fel lelkünket a szeretet ünnepére.
Aki kertes házban él, annak a kert díszítése is megadatik, ha a pénztárcája megengedi. Elméletileg a kinti környezetbe is tudunk olcsón díszeket készíteni, de az időjárás viszontagságai miatt korlátozottak a lehetőségeink és inkább csak jól szigetelt, masszív, tartós bolti díszt vásárolhatunk, ha maradandó dekorációt szeretnénk.

A belső környezetünket viszont már nagyon ötletesen, szépen, igényesen ki lehet alakítani akár fillérekből kevés idő ráfordítással.
Elsőként készítsünk koszorút a bejárati ajtónkra. Ehhez nem szükséges adósságba hajszolni magunkat: még koszorú alap sem szükséges, ha vannak vastag kartonpapírjaink, az abból kivágott koszorú kör alak tökéletesen megfelel a díszítésre. Használhatunk élő fenyőágakat, különböző zöld, piros, ezüst stb. szalagokat, hóspray-t. De természetesen a koszorún kívül lehet más fajta alakzatunk is az ajtón, egy mikulás figurától elkezdve felaggatott csillagokon és hópelyheken át minden.

Bentebb lépve, az előszobába készíthetünk egy nagy hóembert karton dobozokból. Ehhez sincs szükség kiadásokra, be tudunk szerezni szinte mindent ingyen. Három, különböző méretű dobozt bevonunk fehér papírral, rajzolunk a fejrészre orrot, szemet és szájat, a dobozokat nagyságsorrendben egymásra pakoljuk, teszünk egy fazekat a fejére és egy sálat a nyakába. Elég egyszerű és olcsó, de majdnem emberi méretben tökéletesen mutat és nagyon hangulatos, szép.

Az ajtókeret felsőrészére készíthetünk fenyőágakból és néhány girlandból vagy hóspray segítségével egy félköríves nagyméretű díszt. Az ablakokra, ajtó üvegekre szintén a hóspray a legjobb megoldás, de ha gyerkőc készít valami szépet papírból vagy üvegfestékkel, akkor ezek is gyönyörűen mutatnak majd. Az asztalról természetesen nem maradhat el az adventi koszorú, amelyre a világhálón számos változatot találunk.

A polcok felelnek meg legjobban még a mutatós díszítésnek: akasszunk fel különböző méretű, sima fehér papírból készült 3D-s hópelyheket sorban egymás után, különböző hosszúságú madzagokkal. Ez is szinte fillérekből kihozható és rendkívül mutatós, valamint gyerkőccel is könnyen elkészíthető. Ha az internetes keresőbe beírjuk, hogy ,,papír hópehely”, akkor pillanatok alatt megtaláljuk az elkészítésük leírását több oldalon is. Nagyon kedvelt motívum, mert nem helyhez kötött a használata, sok helyen felakasztható a hálószobától a konyháig, a fürdőszobától az előtérig. Ablakba függesztve is nagyon szépen mutat.

Hangulatossá tehetjük otthonunkat még egy fazék vízben forralt karácsonyi fűszerekkel – fahéj, szegfűszeg, narancs – ezek nagyon jó illatot teremtenek. Nem túl drágák az illóolajok sem, a megfelelő párologtatóval, már aki belép az ajtón megérzi a karácsonyi illatfelhőt.
Ünnepi hangulatú gyertyák és mécsesek napi használatával is rá rudunk hangolódni a karácsonyra és ezek sem eget verő összegűek.

A díszítéshez szükséges legdrágább hozzávaló talán a ragasztópisztoly, de egy kisebb méretűbe mindenféleképpen érdemes befektetni! Legalább a felére csökkenti a díszek készítéséhez szükséges időtartamot és nem csak karácsony tájékán vehetjük majd hasznát.

Az interneten végtelen mennyiségű, olcsóbbnál olcsóbb, nagyrészt papírból készített díszeket találhatunk, amelyek elkészítése nem igényel nagy időt és családi programként is felfoghatjuk. Vannak nagy dekorációk, kis apróságok, olcsóbb és drágább ötletek: a díszítésünknek csakis a fantázia szabhat határt, más biztosan nem!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük