Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan díszítsük fel lakásunkat Szilveszter alkalmából?

Hogyan díszítsük fel lakásunkat Szilveszter alkalmából?

Természetesen a legtöbb háztartásban Szilveszterkor a karácsonyi díszítés marad meg, bár lehet, hogy néhány dologgal aktualizálják.
A szilveszteri díszítésnél a legmeghökkentőbb dolgok is előkerülhetnek. Ennek csak a fantáziánk szabhat határt.
Nyugodtan csinálhatunk papírból girlandokat, és ezeket kitehetjük átlósan a plafonra, rátekerhetjük az ajtófélfákra, ajtókra, ablakokra. A girlandok formázhatnak denevéreket, malacokat, fenyőfákat, gyertyákat, csillagokat.
Ezeknek az elkészítéséhez viszonylag olcsón találunk papírtekercseket, krepp papírokat nagy áruházakban. Egy tekercs krepp papír ára 150-300 Ft között van, s 3 méter hosszú, kb. 50 cm széles. Ebből 3-4 girlandot készíthetünk. A mintája pedig olyan legyen, ami bennünket a leginkább emlékeztet a Szilveszterre.
Szilveszteri ablakmatricákat is találunk bőven. Az ablakra ragasztott újévi kismalac mintájú matrica szintén meghozza a szerencsénket, nem kell élő kismalacot feláldoznunk.
Az asztalokra kellemes hangulatot varázsolhatunk úszógyertyával. Úszógyertyából a legmutatósabb talán a virágot formáló gyertya. Az úszógyertyához használhatunk kerek üveggömb vázát. De ebből beszerezhetünk kocka alakút, nagy pezsgős pohár formájú vázát is. Ezeknek az aljába rakunk dekorkavicsot a nekünk tetsző színben. Forralt és lehűtött vízzel kell felönteni, így nem fog a vízkő kiülni a tároló edényünk oldalára, szélére.
Vehetünk színes lamellából készült parókát, felvehetünk ötletes jelmezt.
December 28-tól már lehet venni tűzijátékot is. Ebből is számtalan forma áll már rendelkezésünkre. A tűzijáték az évváltások legerőteljesebb jelképe manapság, amely rendkívül látványos, jellegzetes illata van, s páratlan látványt nyújt. Azonban a tűzijáték nem játék, nagyon veszélyes, éppen ezért a megfelelő alkalmazására nagyon oda kell figyelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük